Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celebrul Cliff Barnes din serialul Dallas a murit - VIDEO

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Unul dintre actorii care au intrat la inima cinefililor români în anii 80 și 90 a încetat din viață! Celebrul actor care l-a interpretat pe Cliff Barnes, în serialul Dallas, rivalul lui J.R., a murit duminică, la vârsta de 83 de ani. Însă, familia a anunțat decesul abia astăzi.

Ken Kercheval, născut pe 15 iulie 1935, a devenit, foarte cunoscut pentru rolul Cliff Barnes în filmul serial Dallas distribuit de către CBS, rol pe care l-a interpretat în perioada 1978-1991. Kercheval şi Larry Hagman, care a interpretat rolul J.R. Ewing, au fost singurii actori care au jucat în toate cele 14 sezoane ale serialului difuzat între anii 1978 şi 1991.

Citește și: Andrei Caramitru lansează un ultim avertisment: ‘Ne răzbunăm!’

Ken Kercheval a revenit în rolul consacrat în 1996, la reuniunea „Dallas”, în programul special CBS din 2004 şi în serialul TNT din 2012 - 2014.

El a fost şi unul dintre cei cinci actori ai serialului care au şi regizat episoade. În cazul lui Kercheval, a fost vorba despre două episoade din sezoanele 13 şi 14.

Citește și: Ieșire-fulger a lui Rareș Bogdan: ‘Lăsați-vă de manipulări’

În anii 1960, Ken Kercheval a jucat în spectacolul „The Apple Tree” montat de Mike Nichols pe Broadway şi în „Cabaret” al lui Harold Prince.

Între filmele în care a putut fi văzut se numără „Pretty Poison”, de Noel Black, „Rabbit Run”, de Jack Smight, şi „Network” al lui Sidney Lumet.

Citește și: Atenție! Cine l-a trădat pe Traian Băsescu – PMP-istul care a votat pentru modificarea Codurilor Penale

Cariera lui Kercheval în televiziune a fost una prolifică, cu apariţii în „Search For Tomorrow”, în anii 1960 - 1970, „CHiPs”, „The Love Boat”, „Murder, She Wrote” şi „ER”, între altele.

Ken Kercheval s-a născut pe 15 iulie 1935, în Wolcottville (Indiana). A urmat cursurile Universităţii Indiana, pentru muzică şi teatru, şi a studiat apoi la Neighborhood Playhouse din New York, cu profesorul de actorie Sanford Meisner.

Citește și: Andrei Caramitru lansează un ultim avertisment: ‘Ne răzbunăm!’

Fumător înrăit, Kercheval a suferit în 1994 o intervenţie chirurgicală în urma căreia i-a fost extirpată o parte dintr-un plămân, după ce a fost diagnosticat cu cancer pulmonar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.