Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celebrul șef al Statului Islamic, Omar Cecenul, a fost ucis de SUA

Omar al-Shishani

Unul dintre şefii militari ai grupării Statul Islamic (SI) din Siria, ''Omar Cecenul'', este ''mort din punct de vedere clinic'' ca urmare a unui raid aerian asupra convoiului său, a indicat duminică Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

OSDO, care dispune de o largă reţea de surse pe cuprinsul Siriei, afirmă că, ''din punct de vedere clinic, jihadistul este mort şi că, de câteva zile, respiră doar cu ajutorul aparatelor'' într-un spital din estul provinciei Raqqa, bastion al grupării ultraradicale în nordul Siriei.

Citește și: SCANDALUL anului în muzică: Cristi Minculescu și Dan Bittman au plagiat / VIDEO

Pe 8 martie, un responsabil american sub acoperirea anonimatului a afirmat că jihadistul ''a fost probabil ucis împreună cu alţi 12 combatanţi'' ai SI într-un bombardament american pe 4 martie în nord-estul Siriei.

OSDO a indicat însă că, potrivit surselor sale, chiar dacă ''convoiul jihadist a fost vizat de către avioane ale coaliţiei conduse de către SUA'', şeful său nu este mort, ci ''grav rănit'', în timp ce gărzile sale de corp au fost ucise.

Citește și: O femeie din 3 se uită la filme porno cel puțin săptămânal: Ce preferințe au în materie de sex

''El a fost transportat din provincia Hassake (nord-est) la un spital în provincia Raqa, unde a primit îngrijiri medicale de la un medic jihadist de origine europeană'', a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Cunoscut pentru barba sa roşcată, jihadistul, pe numele lui real Tarkhan Tayumurazovich Batirashvili, este un cecen din Georgia. Şef de război experimentat, ''Omar Cecenul'' a ocupat ''mai multe responsabilităţi în conducerea organizaţiei militare a SI, inclusiv ministerul de război'', potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook.

Administraţia americană a oferit 5 milioane de dolari pentru informaţii sigure ce pot duce până la el, scrie agerpres.ro

Citește și: Ce trebuie să știi dacă te dor sânii: Sfaturi pentru fete, dar și pentru băieți

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.