Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celebrul lanț de cafenele Starbucks amenință cu plecarea din Marea Britanie: vânzările s-au prăbușit din cauza concurenței

Starbucks

Starbucks explorează o vânzare a operaţiunilor sale din Marea Britanie, deoarece se confruntă cu concurenţa din partea operatorilor mai noi, a informat publicaţia The Times sâmbătă, citând surse apropiate situaţiei, transmite Reuters. Lanţul de cafenele a cerut firmei Houlihan Lokey să analizeze interesul pentru afacerea sa din Marea Britanie, articolul adăugând că compania se confruntă cu concurenţa lanţurilor de cafenele rivale precum Pret A Manger, Tim Hortons şi Costa.

Afacerile Starbucks din Marea Britanie reunesc peste 1.000 de cafenele din Marea Britanie şi au aproximativ 4.000 de angajaţi acolo. Potrivit The Times, compania nu a iniţiat ”un proces formal de vânzare” a afacerii sale din Marea Britanie şi a continuat să evalueze opţiunile strategice” pentru operaţiunile internaţionale deţinute de companie.

Compania nu a răspuns imediat solicitării de comentarii din partea Reuters. Starbucks şi-a suspendat estimările pentru anul fiscal curemt. în raportul privind veniturile din cel mai recent trimestru, după ce a ratat ţintele analiştilor de pe Wall Street din cauza restricţiilor dure din China privind Covid-19, care i-au afectat vânzările.

Starbucks, care s-a confruntat în ultima perioadă cu eforturile recente de sindicalizare a forţei de muncă din SUA, caută un succesor permanent al directorului general, în timp ce Howard Schultz rămâne CEO interimar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.