Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celebrul ministru care și-a făcut o vilă mare din greșeală a publicat o declarație de avere în care casa are o suprafață mai mică decât în actele precedente

Inquam Photos / Octav Ganea
ion stefan

Ion Ștefan și-a trecut în ultima declarație de avere afișată pe site-ul Guvernului o casă de 524 de metri pătrați, cumpărată în 1999, în Municipiul Focșani. Ministrul Dezvoltării nu a menționat în document casa de 910 metri pătrați care figura în precedenta declarație de avere din luna iunie.

În declarația de avere completată pe 21 noiembrie este trecută o casă de 524 de metri pătrați, cumpărată în 1999 alături de soția sa. O altă casă de 130 de metri pătrați este deținută din 2013 de ministru, soția acestuia și de către părinți.

Citește și: Codul Penal este de partea lui Liviu Dragnea-Cum ar putea fi eliberat mai devreme

Ministrul Ion Ștefan a precizat, în ultima sa declarație de avere pusă pe site-ul Guvernului, că deține, împreună cu soția sa Mirela, două terenuri agricole de câte 9.000 și 11.117 de metri pătrați, cumpărate în 2003, respectiv 2000.

Totodată, familia are în proprietate patru terenuri intravilane care însumează 6.560 de metri pătrați. Două terenuri au fost cumpărate în 1999, unul în 1998 iar altul în 2013. De asemenea, Ion și Mirela Ștefan dețin, împreună cu Geta și Coman Ștefan, un teren intravilan de 600 de metri pătrați, cumpărat în anul 2013.

Citește și: Ludovic Orban și-a făcut publică declarația de avere-Cât este de bogat, de fapt, premierul României

Ion Ștefan mai are 300.000 de euro într-un cont bancar deschis în 2019 la BRD.

În ultimul an fiscal, acesta a câștigat 120.042 de lei din salariul de deputat PNL, iar soția sa a obținut 14.400 de lei de la o firmă producătoare de ambalaje din Focșani. În aceeași perioadă, Ion Ștefan a mai câștigat peste 6 milioane de lei din dividende.

Citește și: Cel mai bogat ministru din cabinetul Orban-Ce avere are Monica Anisie

Pe de altă parte, în declarația de avere publicată pe 11 iunie pe site-ul Camerei Deputaților, apare o casă de locuit de 910 metri pătrați care a fost achiziționată în 1999 de soții Ștefan în Municipiul Focșani.

Primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă, a declarat, în octombrie, înainte ca Ion Ştefan să fie învestit ministru, că acesta ar figura în evidenţele municipalităţii cu o casă de 94 de mp edificată pe un teren de 910 mp, casa construită ulterior nefiind declarată la primărie. Astfel, Ion Ștefan s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor aferente locuinţei nou construite.

Citește și: Codul Penal este de partea lui Liviu Dragnea-Cum ar putea fi eliberat mai devreme

Deputatul PNL a povestit cum a ajuns în situația de a fi acuzat că nu și-a plătit impozitul pentru casă.

„Am început construcția casei în anii 2000, dar nu am mai realizat recepția lucrărilor, lucru pe care îl voi face cu celeritate. Este o situație despre care acum am aflat și voi întreprinde toate demersurile pentru a o remedia. Sunt un bun contribuabil la bugetul statului, în calitate de antreprenor am plătit taxe și impozite care însumează, numai pe ultimii cinci ani, 97.146.293 lei! Pe lângă acestea voi achita și sumele care vor rezulta din calculul retroactiv al impozitului pe locuință, chiar dacă nimeni din primărie nu a constatat în cei 19 ani care s-au scurs până acum această neregulă”, a spus Ștefan.

Citește și: Ludovic Orban și-a făcut publică declarația de avere-Cât este de bogat, de fapt, premierul României .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.