Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celebrul Ozzy Osbourne a dat în judecată compania AEG pentru politica de programare a concertelor impusă artiştilor

Metal Insider
ozzy osbourne

Ozzy Osbourne a dat în judecată compania AEG pentru politica ei de a cere artiştilor care vor să concerteze pe O2 Arena din Londra să cânte şi la Staples Center din Los Angeles, scrie Billboard. Procesul vine după ce soţia şi managerul lui Ozzy Osbourne, Sharon Osbourne, a ameninţat că va acţiona în judecată compania pentru această politică, despre care CEO-ul AEG, Jay Marciano, spune că este răspuns la cea aplicată de Azoff MSG Entertainment, care deţine Madison Square Garden (New York) şi Forum din Los Angeles.

Preşedintele Azoff MSG Entertainment, Irving Azoff, a recunoscut că firma sa a folosit în trecut un contract cu caracter obligatoriu, însă acum afirmă că cele două spaţii sunt locaţii de sine stătătoare.

În procesul împotriva AEG, avocatul lui Osbourne, Daniel Wall, acuză că firma încearcă să deţină monopolul asupra spaţiilor de tip arenă din Londra. La începutul acestui an, promotorul din Marea Britanie al lui Osbourne, Live Nation, a căutat să închirieze O2 Arena pentru turneul de adio al muzicianului „No More Tours 2”. Potrivit dosarului de proces, Live Nation a cerut o dată din februarie 2019, despre care AEG a spus că este disponibilă, însă cu condiţia ca Ozzy Osbourne să cânte şi la Staples Center.

Anul trecut, reprezentanţi ai Live Nation UK au depus o plângere la Competition and Market Authority din Anglia, iar după mai multe luni de deliberări au optat să nu demareze un proces. Oficiali ai AEG au transmis că vor „lupta hotărât”, susţinând că sunt deschişi unei analize asupra pieţei de divertisment la nivel global, „în special a practicilor noastre şi cele ale concurenţei”. Cuplul Osbourne ar putea aduce în instanţă şi alţi artişti care s-au confruntat cu aceeaşi problemă privind AEG. Ozzy Osbourne vrea să forţeze AEG să renunţe la politica de închiriere a spaţiilor şi susţine că aceasta încalcă legile americane, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.