Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celebrul Petre Daea 'loveşte' din nou: 'Ştiţi de ce stă oaia cu capu-n jos?'

www.agerpres.ro
Petre Daea

Cel mai cunoscut ministru din cabinetul lui Mihai Tudose revine în forţă. În pline scandaluri cu justiţia în prim plan, ministrul Agriculturii, Petre Daea ne 'dezvăluie' un nou episod din celebrul său serial 'oaia'. Daea pare o adevărată enciclopedie. Mai mult decât informațiile ”utilitare”, șeful de la Agricultură pare să cunoască mioara în profunzimile psihicului său.

Citește și: Ce de bani! Ce salariu impresionant are șefa Vodafone România și ce „primă” de instalare a primit

Prezent la Festivalul Vinului de la Valea Călugărească, Daea a vorbit și despre oaie. Pentru că știe că este un subiect îndelung savurat de presă, Petre Daea a încercat o eschivă delicată de la subiect: ”Știți de ce merge oaia cu capu`-n jos?”, a întrebat el, oferind imediat și răspunsul: ”Pentru că i-e rușine de televiziuni de ce vorbește despre ea. Se jenează oaia că voi intrați în peiorativ față de acest animal. Și nu e cazul. Ar trebui să stopăm această discuție despre o specie extrem de importantă pentru țară”, conform libertatea.ro.

După această 'dezvăluie', ministrul Agriculturii a pornit printre tarabele meșteșugarilor și ale comercianților prezenți la târg. La un moment dat, chiar s-a oprit la un vânzător de obiecte de artizanat și a intenționat să-și cumpere ciorapi de lână ”pentru cizme”. Vânzătorul a căutat, a scormonit, și a găsit o pereche ce nu a fost însă pe gustul ministrului, pentru că erau prea lungi.

Citește și: A murit cea mai bogată femeie de pe planetă! Cine i-a luat „COROANA”

Prima dată când ministrul Petre Daea a vorbit despre oaie în spațiul public a fost mai, anul acesta, când a afirmat că oaia poate fi, de ce nu, brand de țară. Mai mult, acesta a susținut că ”oaia este o statuie vie”. ”Lângă oaie găseşti o frunză, lângă frunză nu poţi să găseşti o oaie”. Tot despre oaie a vorbit și în Comisia de specialitate din Parlament, atunci când a fost audiat pentru învestitrea în funcția de ministru. Nu sunt în categoria celor care seara critică oaia și dimineața mănâncă brânză, a spus ministrul Agriculturii, întrebat de un coleg deputat despre afirmațiile sale legate de oaie, ca imagine de țară.

O lună mai târziu, oaia a redevenit subiect de discuție. Oaia a dat mâncare şi ne-a îmbrăcat, și are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi”, a spus Petre Daea, într-o emisiune la Antena 3. ”Oaia a unit generaţii, oaia a descoperit muntele şi a populat muntele. Oaia a dat mâncare şi ne-a îmbrăcat, oaia a dezvoltat industria lânii, oaia a creat localităţi, a generat comune şi frumoase comune, uitaţi-vă în Sibiu, oaia a sudat generaţiile, tata cu fiul, bunicul cu nepotul”, a spus atunci Petre Dea, despre rolul acestui animal în istorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.