Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celebrul rocker Iggy Pop va fi recompensat cu Polar Muzic Prize 2022

wikipedia
iggy pop

Celebrul rocker american Iggy Pop, supranumit "naşul muzicii punk", şi Ensemble Intercontemporain, cel mai important ansamblu de muzică contemporană din lume, sunt laureaţii prestigiosului Polar Music Prize pe anul 2022, informează DPA.

În fiecare an, acest trofeu, descris adeseori cu ajutorul sintagmei "Premiul Nobel pentru muzică", recompensează două personalităţi, una din stiluri contemporane şi cealaltă din universul stilului clasic, pentru realizări deosebite în industria muzicală, potrivit Agerpres.

Premiul Polar Muzic, care nu a mai putut fi înmânat în ultimii doi ani din cauza pandemiei de coronavirus, marchează 30 de ani de la înfiinţare în 2022, după ce primul trofeu a fost atribuit legendarului muzician britanic Paul McCartney în 1992. Cei doi câştigători din acest an vor primi şi câte un cec în valoare de 1 milion de coroane suedeze (95.800 de euro).

Ceremonia de înmânare a acestor premii va avea loc pe 24 mai la Grand Hotel din Stockholm.

Iggy Pop, pe numele real James Newell Osterberg Jr., a devenit celebru atât în calitate de artist solo, cât şi ca solist al grupului The Stooges. "Eram conştient de numărul foarte mic de persoane care au primit Polar Music Prize. Aşadar, acesta este un foarte frumos pas înainte pentru mine", a declarat starul american.

"Respect acest trofeu şi sunt onorat să îl primesc. Aştept cu nerăbdare să vin la Stockholm în luna mai pentru a-l primi", a adăugat Iggy Pop.

Ensemble Intercontemporain, considerat cel mai important ansamblu de muzică contemporană din lume, a fost înfiinţat în 1976 de regretatul compozitor francez Pierre Boulez.

Sub conducerea artistică a directorului său muzical Matthias Pintscher, acest colectiv artistic colaborează cu diverşi compozitori, explorează tehnici instrumentale şi dezvoltă proiecte care combină muzica, dansul, teatrul, filmul şi artele vizuale.

Printre laureaţii de la ediţiile precedente ale Polar Music Prize se află artişti celebri, precum Bruce Springsteen, Pink Floyd, Chuck Berry, Ennio Morricone, Bjork, Led Zeppelin, Patti Smith, Stevie Wonder, Paul Simon, Joni Mitchell, Elton John şi Metallica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.