Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Celulă de criză' după decizia CCR pe Ordonanța Prună: Predoiu, ședință cu șefii PÎCCJ, DNA, DIICOT și SRI

puterea.ro
dna sri

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit de urgență cu șefii de la Parchetul General, DNA și DIICOT, precum și cu reprezentanți ai SRI și ai Centrului Național de Interceptare a Comunicațiilor din cadrul serviciului de informații, la o zi după ce judecătorii CCR au spus despre CNIC că funcționează fără lege de înființare și nu își poate pune în executare mandatele de interceptare.

CCR a motivat miercuri decizia prin care a desființat Ordonanța 6/2016, cunoscută și drept „Ordonanța Prună”, dar și legea sa de adoptare, prin care SRI era reintrodus în dosarele penale și se crea o aparență de legalitate în cazul CNIC. Joi, Cătălin Predoiu a convocat o reuniune de urgență.

Este vorba despre o întâlnire de lucru cu șefii Parchetului de pe lângă Înalta Curte, Direcției Naționale Anticorupție și Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, dar și cu reprezentanți CNIC și SRI. Întrevederea a fost menționată pe site-ul Ministerului Justiției, însă sunt precizate doar locul și ziua de desfășurare, nu și alte detalii.

Tot miercuri, CCR a spus că interceptările realizate de CNIC nu pot fi folosite în dosarele penale – motivul este lipsa unei legi care să abiliteze CNIC să opereze în domeniul drepturilor constituționale, în condițiile în care Art. 53 din Constituția României stipulează restrângerea exercițiului de drepturi și libertăți se poate face doar prin lege, iar Art. 115 alin. 6 interzice emiterea de ordonanțe de urgență în domeniul drepturilor și libertăților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.