Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celulă de criză în Gorj - Zeci de teste trimise la Matei Balș, în urma depistării italianului cu coronavirus

NBC News
coronavirus

Prefectul judeţului Gorj Ion Cristinel Rujan a declarat miercuri dimineaţă că, în urma depistării italianului cu coronavirus, s-a creat o celulă de criză în județ, fiind identificate persoanele cu care acesta a intrat în contact.

Persoanelor care au avut contacte directe cu italianul li s-au făcut analize. Probele biologice au fost duse, în noaptea de marți spre miercuri, la București.

S-au făcut analize la 13 persoane, iar alte 19 sunt încă vizate.

„În urma infectării cu coronavirus a unui italian, care în perioada 18-22 februarie a fost în Gorj, am dispus convocarea în regim de urgenţă a comandamentului. În primă fază, a fost făcută o investigaţie epidemiologică cu privire la identificarea persoanelor care au intrat în contact direct sau indirect cu cetăţeanul italian. Până acum, nicio persoană care a intrat în contact cu cetăţeanul italian cu coronavirus nu manifestă vreun simptom care ar duce la ideea că ar fi purtătoare a acestui virus", a spus prefectul de Gorj.

Victor Ciutacu, întrebare delicată pentru Klaus Iohannis: în direct l-aș întreba, când îl văd așa fălos ca măgarul la trăsură

De asemenea, "persoanelor care au avut un contact cu italianul li s-au prelevat probe biologice care au transportate în timpul nopţii la Institutul Matei Balş din Capitală şi s-a luat măsura izolării lor la domiciliu sub supraveghrere. Probele vor fi prelucrate acolo", a mai spus Ion Cristinel Rujan.

În cazul persoanelor din Gorj izolate la domiciliu, s-a constituit un grup de lucru care va comunica cu ele pentru a le asigura hrana, iar medicii de la DSP Gorj îi vor supraveghea din punct de vedere medical.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.