Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celulă de criză la MAE după incidentul aviatic din Franța

MAE-SIGLA-wb2

Ministerul Afacerilor Externe s-a autosesizat cu privire la incidentul aviatic survenit în Franţa, în cursul acestei zile.

În urma producerii incidentului, ministrul afacerilor externe al României a dispus activarea Celulei de Criză a MAE, prin intermediul căreia este gestionată activitatatea tuturor misiunilor diplomatice române implicate în obținerea informațiilor.

În acest sens, misiunile diplomatice române din Spania, Franta şi Germania au iniţiat demersuri în regim de urgenţă pe lângă autorităţile celor trei state pentru a verifica dacă pe lista de pasageri se află şi cetăţeni români.

Consul general al României la Barcelona a solicitat sprijinul subdelegatului guvernului spaniol și directorului Aeroportului din Barcelona în vederea verificării informațiilor cu privire la existența vreunui cetățean român la bordul aeronavei prăbușite și pentru obținerea listei de pasageri. Totodată o echipă consulară mobilă din cadrul oficiului consular Barcelona s-a deplasat la aeroport în vederea obținerii unor informații concrete privind cetățenia victimelor, urmând să aibă întrevederi în regim de urgență cu oficialii spanioli.

În paralel cu demersurile inițiate la Barcelona, Ambasada României la Berlin a solicitat sprijinul ministerului federal al afacerilor externe și companiei GermanWings pentru transmiterea listei de pasageri.

De asemenea, Ambasada României la Paris a inițiat un demers similar la Ministerul Afacerilor Externe al Franței. La nivelul Ministerului Afacerilor Interne din Franța a fost creată celula interministerială de criză, pentru gestionarea incidentului.

În măsura obţinerii detaliilor vom reveni cu informaţii actualizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.