Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația se înrăutățește pe zi ce trece la centrala nucleară Zaporojie. Rușii au furat și dezactivat echipamente (oficial ucrainean)

Digi24
Zaporojie

Inspectorul-șef al Ucrainei pentru siguranța nucleară și a radiațiilor, Oleg Korikov, a declarat la o întâlnire online cu omologi europeni și americani că situația la centrala nucleară din Zaporojie se înrăutățește în fiecare zi pentru că rușii continuă să provoace daune siguranței și securității centralei, conform Ukrainskaia Pravda.

Expertul ucrainean, șef al Autorității de Reglementare a Energiei Atomice de Stat din Ucraina, a spus că rușii au adus personal care nu are calificarea corespunzătoare la ZNPP. De asemenea, rușii au demontat sau au furat elemente importante ale sistemelor centralei nucleare, au dezactivat unele dintre echipamentele informatice și toate acestea au afectat sistemul de pregătire și răspuns pentru situații de urgență la centrala nucleară.

În plus, trupele ruse au blocat transmiterea informațiilor din Sistemul automat de monitorizare a situației radiațiilor, lucru care de asemenea amenință siguranța centralei.

Oleh Korikov a subliniat că restabilirea sistemelor de siguranță și securitate nucleară la Zaporojie este posibilă numai cu condiția dezocupării și demilitarizării totale a centralei.

Rușii continuă să facă presiuni asupra personalului centralei nucleare, recurg la intimidare, percheziționează casele angajaților centralei și nu le permite oamenilor să părăsească teritoriul ocupat temporar.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.