Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centrala nucleară Zaporojie rămâne sub controlul Rusiei: 'Presa răspândeşte în mod activ informaţii false'

antena3.ro
zaporojie

Centrala nuclear-electrică Zaporijjia rămâne sub controlul Rusiei, a comunicat, luni, administraţia instalată de Moscova în oraşul Energodar, după ce un oficial ucrainean de rang înalt indicase că forţele ruse se pregătesc să plece.

"Presa răspândeşte în mod activ informaţii false potrivit cărora Rusia ar plănui să se retragă din Energodar şi să părăsească centrala nucleară. Această informaţie nu este adevărată", se precizează pe contul de Telegram al administraţiei susţinute de Rusia, scrie Reuters.

Duminică, directorul companiei de stat pentru energie nucleară din Ucraina a afirmat că sunt semne potrivit cărora forţele ruse s-ar pregăti să elibereze vastul complex nuclear de la Zaporijjia, pe care l-au ocupat în martie, la scurt timp după începerea invaziei în Ucraina.

Statul Major General al Forţelor Armate Ucrainene a afirmat, luni, că forţele ucrainene au distrus, la sfârşitul săptămânii trecute, şase unităţi de echipament militar al Rusiei, iar aproximativ 30 de militari ruşi au fost răniţi în luptele de lângă Energodar. Reuters nu a putut verifica, deocamdată, aceste informaţii.

Mulţi dintre angajaţii de la centrala nucleară Zaporijjia locuiesc în oraşul vecin, Energodar, care se află sub ocupaţie rusă din primele zile ale invaziei. Î

n septembrie, preşedintele rus, Vladimir Putin, a anexat regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporijjia, unde forţele sale deţin parţial controlul - un demers condamnat drept ilegal de către Kiev şi de aliaţii occidentali ai acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.