Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centru al comunităţii evreieşti din Suedia, închis după ameninţări atribuite neonaziştilor

https://pixabay.com
Suedia

O serie de ameninţări şi acte de vandalism atribuite neonaziştilor a forţat Asociaţia Evreilor din oraşul Umea, în nordul Suediei, să-şi închidă centrul comunitar, în timp ce politicieni locali şi-au exprimat speranţa marţi că se va reveni asupra acestei decizii, relatează agenţia DPA. Membrii Asociaţiei Evreilor, în număr de aproximativ 100, au decis în weekend să dizolve asociaţia şi să anuleze contractul de închiriere a clădirii utilizate pentru activităţi, a declarat purtătoarea de cuvânt Carinne Sjoberg pentru mass-media suedeze.

Ameninţările s-au înmulţit în ultimii ani, în contextul în care comunitatea a fost "mai activă şi vizibilă", a declarat ea pentru postul naţional de radio suedez. Ameninţările au fost trimise prin e-mail, iar pe pereţii clădiri centrului au apărut graffiti şi autocolante.

Margareta Ronngren, membru social-democrat în consiliul municipal al oraşului Umea, a deplâns ameninţările. Ronngren a declarat pentru postul naţional de radio că s-ar putea întâlni cu reprezentanţi ai asociaţiei în această săptămână pentru a discuta situaţia. Umea, oraş universitar cu aproximativ 120.000 de locuitori, a fost una dintre Capitalele Culturale Europene în 2014, conform Agerpres. Potrivit lui Svante Weyler, şeful Comitetului suedez împotriva antisemitismului, este necesar ca autorităţile şi localnicii "să restabilească reputaţia Umea şi să protejeze evreii din oraş".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.