Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centrul Carter ar putea trimite o misiune electorală în Venezuela

Time of India
venezuela alegeri

Reprezentanţii Centrului Carter au ajuns în Venezuela pentru a evalua posibilităţile de trimitere a unei misiuni electorale în cursul scrutinului locale din 21 noiembrie, au anunţat joi autorităţile venezuelene, relatează AFP preluat de agerpres.

Uniunea Europeană a anunţat la sfârşitul lunii septembrie că a ajuns la un acord cu Caracas pentru a monitoriza aceste alegeri la care ar urma să participe opoziţia, după boicotarea alegerilor prezidenţiale din 2018 şi a alegerilor legislative din 2020.

Ultima misiune electorală în Venezuela a ONG-ului, fondată de fostul preşedinte american Jimmy Carter, datează de la alegerile prezidenţiale din 2013, când actualul preşedinte Nicolas Maduro i-a succedat lui Hugo Chavez.

"Trei membri ai Centrului Carter sunt în Venezuela pentru a evalua disponibilitatea, posibilitatea de a asista ca observatori la următoarele alegeri", a declarat Pedro Calzadilla, preşedintele Consiliului naţional electoral (CNE).

Pe 21 noiembrie, ţara urmează să aleagă atât noi guvernatori, cât şi noi consilii municipale. Centrul Carter a monitorizat deja şase alegeri în Venezuela între 1998 şi 2013, potrivit site-ului său web.

Venezuela a fost deseori reticentă în primirea observatorilor electorali pe teritoriul său, iar UE a solicitat fără succes prezenţa unei misiuni pentru alegerile legislative din decembrie 2020. Aceste alegeri au fost boicotate de opoziţie şi puterea a obţinut o victorie covârşitoare.

Guvernul chavist al preşedintelui Nicolas Maduro s-a angajat din august într-un dialog cu opoziţia condusă de Juan Guaido, recunoscut ca preşedinte interimar de aproximativ 50 de ţări, între care Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.