Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centrul de Transfuzie Sanguină București atacă dur Guvernul: Nu avem aparatură de testat plasma de la cei vindecați

Puterea
plasma umana sange recoltare

Doctorul Corina Posea, medic de la Centrul de Transfuzie Sanguină București (CTS), a criticat astăzi Guvernul în cadrul unui interviu, atrăgând atenția că în acest moment cel mai folosit tratament împotriva COVID-19 din SUA și din Vest nu poate fi aplicat în România pentru că nu avem aparatură pentru testare. Tratamentul se bazează pe transfuzia de plasmă cu anticorpi de la cei vindecați către pacienții infectați cu noul coronavirus. De altfel, această metodă a ajutat și la stoparea gripei spaniole din 1919, când au murit 50 de milioane de oameni.

Vezi și: Fostul manager al Spitalului Universitar: Ludovic Orban a fost dezinformat. Am documente în spate / VIDEO

Afirmația reprezentantului CTS contrazice flagrant declarația ministrului Sănătății, care anunța că pacienții români infectați cu COVID-19 vor avea acces la tratamentul cu plasmă umană hiperimună colectată de la convalescenți, la fel ca pacienții din alte țări care au autorizat acest tratament salvator de vieți.

Surse guvernamentale susțin pentru Stiripesurse că, în toată lumea, în acest moment, testarea de anticorpi din plasma umană de la cei vindecați se realizează, în principal, cu aparatură care există și în spitalele din România, respectiv cu echipamentele ELISA.

Până în acest moment, nu există nicio reacție oficială din partea Guvernului, Ministerului Sănătății sau Grupului de Comunicare Strategică cu privire la declarațiile șefului Centrului de Transfuzie București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.