DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Centrul de zi 'Sfânta Muceniţă Sofia' al Arhiepiscopiei Bucureștilor și-a serbat vineri hramul

basilica.ro
Sfânta Muceniţă Sofia

Părintele Jenică Danțis, parohul Parohiei Scaune și ghidul spiritual al centrului, a oficiat slujba Acatistului Sfintei Muceniţe Sofia, urmată de slujba de Te Deum și rugăciunile pentru luminarea minţii copiilor la început de an şcolar, conform basilica.ro

În cadrul evenimentului a fost vernisată expoziția „Cruci de bucurii prin mâini de copii”, organizată de profesorul voluntar Oana Maria Hondrea, coordonatoarea atelierului de creație.

Profesoara a declarat că expoziția este dedicată Sfintei Muceniță Sofia și celor trei fiice ale sale: Pistis, Elpis si Agapi, ocrotitoarele centrului social.

„Pornind de la versetul «Sămânța este Cuvântul Lui Dumnezeu» (Luca 8, 11), a venit și primul gând: să transformăm sămânța / sâmburele în podoabă, care să ne amintească permanent de jertfa celor patru sfinte, de viața lor curată, dar mai ales de modul în care au mărturisit credința ortodoxă. Cu tenacitate și răbdare, sâmburii au fost lucrați și au devenit 48 de medalioane-cruce, câte 12 pentru fiecare dintre cele patru sfinte”, a explicat profesoara.

Sunt expuse și podoabe-colier, realizate cu gândul la bogăția de culori din natură.

„Inspirați de închinarea În numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh, am ales un ritm de 3+1. Astfel, am alternat sferele de rocă vulcanică și sferele de pietre naturale, divers colorate. Centrul fiecărui colier este dominat de o cruce de lemn, lucrată manual de meșterul popular Viorel Marian”, a spus Oana Maria Hondrea.

Podoabele realizate de copii la atelierul de creație vor fi dăruite prietenilor centrului într-un ambalaj de piele care se va deschide în formă de cruce. În interior, pe o hârtie cartonată, se vor găsi, scrise de mână, un verset din Evanghelie și un îndemn la rugăciune pentru beneficiarii, angajații, voluntarii și prietenii Centrului de zi pentru copii „Sfânta Mucenița Sofia”.

În acest an școlar, centrul sprijină 35 de elevi de școală primară și gimnazială proveniți din familii în dificultate. De hram, copiii au primit în dar pachete cu alimente și dulciuri, precum și truse de igienă conforme cu normele de protecție anti-Covid-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.