Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor recomandă testare gratuită pentru COVID-19 şi vaccinuri pentru refugiaţii ucraineni

stiri.md
covid test

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a precizat vineri că ţările ar trebui să ofere testare gratuită pentru depistarea COVID-19 refugiaţilor din Ucraina pentru a evita izbucnirea unor focare după ce peste trei milioane de persoane şi-au părăsit ţara din cauza războiului, informează Reuters.

Bolile infecţioase şi conflictul merg deseori mână în mână, iar riscul răspândirii infectărilor ar putea fi exacerbat în continuare întrucât ratele de vaccinare din Ucraina sunt scăzute per ansamblu, de 35% în comparaţie cu media UE, care este de 71,7%.

Celor care îşi părăsesc ţara ar trebui să li se ofere schema completă de vaccinuri anti-COVID-19, precum şi doze booster dacă nu deţin dovada unei inoculări anterioare, cu prioritate pentru grupele care prezintă riscul cel mai ridicat pentru a dezvolta forme severe COVID-19, a precizat ECDC, potrivit Agerpres.ro.

O parte dintre refugiaţii ucraineni au fugit în ţări vecine din Europa cum ar fi Polonia, Slovacia, România, în timp ce altă parte încearcă să ajungă mai departe în vest.

Se ştie că centrele pentru primirea refugiaţilor prezintă un risc mai mare de a deveni focare ale unor boli. ECDC recomandă ţărilor să realizeze teste în cadrul acestor centre şi să încerce să-i izoleze pe cei care prezintă simptome.

Statisticile care arată o creştere globală a numărului de cazuri de COVID-19 ar putea anunţa o problemă mult mai mare întrucât unele ţări au raportat totodată o scădere a ratelor de testare, a precizat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), avertizând naţiunile să rămână vigilente în lupta împotriva virusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.