Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centrul medico-social din cadrul complexului “Sfântul Andrei” din sectorul 5, cu un pas mai aproape de realizare

Complexul Multifunctional “Sfântul Andrei”
Complexul Multifunctional “Sfântul Andrei”

În urma demersurilor făcute de consilierii generali și cei locali ai PNL Sector 5, Consiliul Local al Sectorului 5 a cerut acordul CGMB pentru demolarea unor clădiri degradate din bld. Tudor Vladimirescu nr. 35 unde urmează să fie construit, prin Complexul Multifunctional “Sfântul Andrei”, un centru medico-social cu clinici cu diverse specializări medicale: RMN, CT, stomatologie, recoltare analize.

„PNL sector 5 a luptat intens în toți acești ani pentru soluții prin care locuitorii sectorului 5 să poată beneficia de servicii medicale specializate. E o promisiune pe care le-am făcut-o oamenilor din sector. Colegii mei consilieri, cărora le mulțumesc pentru eforturi, au trecut printr-un adevărat hățiș birocratic și au avut discuții luni la rând cu reprezentanții Primăriei Capitalei să putem obține terenul pe care să construim viitoarea policlinică”, a precizat președintele PNL Sector 5, Dan Meran.

După ce CGMB își va da acordul pentru demolarea clădirilor care nu mai puteau fi folosite din bd T. Vladimirescu, consilierii PNL vor face demersurile pentru o nouă Hotărâre de Consiliu Local care să aprobe parametrii proiectului, astfel ca lucrările la investiția de peste 60 milioane lei să poată începe.

Context:

În timpul campaniei electorale din 2020, Consilierii Generali și cei Locali ai PNL  au căutat soluții practice prin care locuitorii sectorului 5, să poate beneficia de servicii medicale specializate. Printre imobilele identificate s-a aflat si cel din blvd. Tudor Vladimirescu nr. 35.

După discuții cu reprezentanții PMB și CG, PNL  a descoperit că imobilul din bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 35, sector 5, fusese preluat de Primăria Municipiului București de la REBU în 2017.  În 2022, imobilul a fost predat prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) nr. 506 în administrarea Consiliului Local Sector 5, care va construi prin Complexul Multifuncțional “Sfântul Andrei” un centru medico-social cu clinici specializate.

Dupa preluarea de la Administrația Fondului Imobiliar, reprezentanții Complexului „Sf. Andrei” au identificat pe terenul imobilului mai multe clădiri aflate într-un grad avansat de degradare, care necesitau reparații, aceastea nemaifiind utilizabile. Astfel, o expertiză tehnică a stabilit în 2023 că niciuna dintre cele 3 clădiri existente nu mai poate fi utilizată cum a fost preluată, ceea ce a dus la HCL5 (Hotararea Consiliului Local Sector 5) prin care se solicită acordul CGMB pentru demolarea acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.