Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centrul Național Anticorupție din Republica Moldova și DGA au bătut palma: Ce planuri comune de acțiune vor face instituțiile

DGA

Conducerea Direcției Generale Anticorupție a primit astăzi, 14 iulie a.c., la sediul instițuției vizita reprezentantului Centrului Național Anticorupție din Republica Moldova.

Astfel, cu ocazia întîlnirii bilaterale, domnul chestor principal de poliție Liviu VASILESCU, director general al D.G.A. și domnul Iulian RUSU, director al C.N.A. au stabilit direcții punctuale de cooperare în lupta împotriva corupției, printre acestea regăsindu-se planuri comune de acțiune pentru activități de prevenire în punctele de trecere a frontierei, precum și consolidarea capacității de răspuns la vulnerabilitățile comune ale celor două state prin acțiuni de prevenire a corupție

Totdată, a fost a dus în discuție sprijinul pe care C.N.A. îl poate primi pentru dezvoltarea cadrului legal anticorupție din Republica Moldova.

Activitatea de astăzi a avut loc în contextul organizării celei de-a doua Conferințe ministeriale pentru Platforma de sprijin pentru Republica Moldova, de către România (prin Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Justiției), Germania și Franța, la București, la data de 15.07.2022.

Centrul Național Anticorupție din Republica Moldova este o structură independentă, atribuțiile principale fiind prevenirea, depistarea și investigarea contravenţiilor şi infracţiunilor de corupţie şi a celor conexe corupţiei.

Tototodată, instituția menționată are ca atribuții efectuarea expertizei anticorupţie a proiectelor de acte normative ale Guvernului, precum şi a altor iniţiative legislative prezentate în Parlament, în vederea armonizării lor cu politica statului de prevenire şi combatere a corupţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.