Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centrul naţional de informare şi promovare a patrimoniului cultural va fi lansat pe 30 martie

www.news.ro
casa de targovet

Institutul Naţional al Patrimoniului va lansa marţi Centrul naţional de informare şi promovare a patrimoniului cultural (CNIPPC).

Începând cu ora 15:00, va avea loc o primă întâlnire online, pe Facebook, cu echipa proiectului şi vor fi prezentate primele priorităţi şi activităţi, potrivit news.ro.

Citește și: Dominic Fritz, ieșire dură la adresa protestatarilor: ‘Aceste persoane sunt împinse de la spate de niște extremiști cu un discurs violent, xenofob și antieuropean’

Evenimentul va prilejui şi o vizită virtuală - în poveşti şi imagini - la Casa de Târgoveţ din Calea Şerban Vodă nr. 33 din Bucureşti, care va fi sediul fizic al Centrului. Aceasta este cea mai veche casă de târgoveţ din Capitală, cu o istorie de peste 200 de ani. Imobilul a fost restaurat în ultimii ani.

Cel de-al doilea eveniment al zilei, cu începere de la ora 17:00, oferă ocazia unei dezbateri pe marginea a trei teme prioritare - educaţia prin şi pentru patrimoniu, accesibilizarea informaţiei despre patrimoniul cultural şi promovarea oportunităţilor oferite de patrimoniul cultural pentru dezvoltarea comunităţilor - şi a rolului pe care centrul îl poate juca în următorii ani.

Centrul naţional de informare şi promovare a patrimoniului cultural îşi va definitiva strategia pentru anii următori pornind atât de la priorităţile rezultate după trei luni de consultare, cât şi de la reacţiile, propunerile şi oportunităţile de colaborare de la nivelul sectorului patrimoniului cultural.

Proiect In-Herit, CNIPPC reprezintă un parteneriat între Institutul Naţional al Patrimoniului, Fundaţia ProPatrimonio, Asociaţia Da’DeCe şi Institutul Meşteşugurilor din Norvegia şi este finanţat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.