Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centrul naţional pentru uragane din SUA a anunţat că o nouă furtună subtropicală, Rebekah, s-a format în Atlanticul de Nord

www.abcnews.go.com
uragan, furtuna

Centrul naţional pentru uragane (NHC) din Statele Unite a anunţat miercuri că o nouă furtună subtropicală, Rebekah, s-a format în Atlanticul de Nord, la o distanţă de 1.195 de kilometri vest în raport cu Insulele Azore, relatează EFE, potrivit AGERPRES.

Citește și:  Renate Weber iese la rampă! ‘Este pompoasă şi nefericită’

Este vorba despre cea de-a şaptea furtună din actualul sezon al uraganelor formate din Oceanul Atlantic, care a început la 1 iunie şi se va încheia pe 30 noiembrie.

Rebekah se deplasează cu o viteză de 20 de kilometri pe oră, cu vânturi susţinute de 75 de km/h şi rafale mai intense.

Se prognozează ca furtuna să-şi schimbe direcţia spre nord-est în noaptea de joi spre vineri.

Meteorologii americani nu se aşteaptă la o reducere a intensităţii acestei furtuni în următoarele 24 de ore, deşi după ziua de vineri se va produce o diminuare a acesteia, iar fenomenul meteo va deveni un sistem postropical.

Citește și: Veste bună pentru Liviu Dragnea- Poate ieși din închisoare

NHC a notificat autorităţile din Insulele Azore, îndemnându-le să rămână în stare alertă, întrucât Rebekah va ameninţa acest arhipelag în următoarele 24 de ore.

În actualul sezon al uraganelor din Atlantic s-au format şase uragane: Barry, Dorian, Humberto, Jerry, Lorenzo şi Pablo.

Dintre acestea, cel mai distrugător a fost Dorian, care a provocat victime şi pagube materiale în insulele Bahamas în primele zile ale lunii septembrie.

Directorul Agenţiei Naţionale pentru Gestionarea Urgenţelor (NEMA) din Bahamas, căpitanul Stephen Russell, a informat miercuri că autorităţile locale au ridicat la 67 numărul morţilor identificaţi în urma uraganului Dorian, la două luni de la trecerea sa prin acest arhipelag atlantic.

Citește și: Gabriela Firea atacă: Nu am întâlnire secrete în PSD .

Numărul persoanelor dispărute a fost de 282, potrivit unui bilanţ din 10 octombrie, iar această cifră nu a mai fost actualizată. Bilanţul provizoriu al pagubelor materiale se ridică la 7 miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.