Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CEO Terapia Cluj: CNSAS ne percepe taxă pentru medicamentele împotriva Covid-19

Agerpres
CNAS

Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj, cel mai mare producator de medicamente din România, susține că CNAS percepe taxa clawback pentru Favipiravir, un medicament adus în țară la preț de producție, fără a obține profit.

Citește și: Medicul Virgil Musta: Vaccinul anti-Covid are o singură contraindicație categorică

”Tocmai am aflat ca CNAS ne va percepe taxa claback pentru cele circa trei milioane de tablete de Favipiravir aduse in tara la pret de productie, fara nici un fel de profit, ceea ce inseamna ca vom avea o pierdere de 20% pe medicamentele aduse pentru lupta impotriva Covid.

Evident ca vom sista livrarile incepand din martie, daca aceasta sarcina fiscala nu este exceptata pentru medicamentele anti Covid – parca vad ca aceasta masura pe care o vom lua va fi calificata drept “santaj” de catre autoritati.

Este o noua nesincronizarea intre institutii, medicamentele de urgenta utilizate in protocolul MS pentru tratamentul Covid ar trebui exceptate de catre CNAS de la plata taxa clawback, dar iata ca nu este cum logica ar fi dictat.

Asta inseamna ca si celelalte medicamente din protocol, chiar si  si vaccinurile, fac obiectul taxei clawback? Cat de absurd poate fi asta?

In alta ordine de idei, astept de 45 de zile un acord pentru a face o donatie de Ivermectina, medicament care este deja acceptat pentru preventia si tratamentul SARS-CoV-2 de catre institutul american de sanatate, NHI

Nu e nici o mirare ca nu sunt fabrici noi in Romania, ca nu exista interes de transfer tehnologic, ca medicamentele ieftine dispar, ca Romania este captiva importurilor si nu va acoperi niciodata deficitul balantei commerciale dat de acest sector economic - in general nu e de mirare ca aiureala si risipa din sanatate sunt de necontrolat.”, scrie Dragoș Damian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.