Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CEO-ul Bursei de Valori din Teheran demisionează după descoperirea unor platforme de minat Bitcoin în subsolul clădirii

Stewards Law
bitcoin

Ali Sahraee, directorul executiv al Bursei de la Teheran din 2018, ar fi demisionat după descoperirea platformelor miniere de criptomonede din clădire.

Potrivit unui raport al presei de stat, Agenția de Știri a Republicii Islamice, Bursa de Valori Teheran sau TSE, vicepreședintele pieței Mahmoud Goudarzi va conduce compania după plecarea Sahraee. Schimbarea conducerii pare a fi rezultatul descoperirii „unui număr de mineri” în subsolul clădirii EST situată în districtul Sa'adat Abad, conform cointelegraph.com

Se pare că EST a negat inițial existența minerilor, spunând că echipamentul face parte dintr-un proiect de cercetare. Cu toate acestea, directorul adjunct executiv Beheshti-Sarsht a declarat ulterior că compania ar trebui să fie trasă la răspundere pentru acțiunile sale.

Președintele iranian Hassan Rouhani a anunțat în mai că extragerea bitcoin (BTC ) și a criptomonedelor va fi interzisă în timpul verii, în încercarea de a reduce cererile pentru rețeaua electrică a țării. Nu este clar când autoritățile au descoperit platformele miniere într-o „inspecție bruscă” a subsolului EST, dar activitatea a fost aparent încă ilegală până în ultima săptămână a lunii septembrie.

În timpul interdicției, autoritățile au efectuat numeroase raiduri asupra minelor criptografice mari și mici, confiscând minerii care operează ilegal și amendau gospodăriile responsabile de generarea blocurilor. Cu toate acestea, majoritatea raidurilor s-au concentrat pe fabrici abandonate, case și întreprinderi mici - nimic la fel de mare ca cea mai mare bursă din Iran.

Criza energetică din Iran a dus la întreruperi și întreruperi, mulți oficiali învinovățind minele criptografice pentru sugerarea sucului. Cu toate acestea, un raport din august al Ministerului Industriei, Minei și Comerțului din țară spunea că afirmațiile pe care unele autorități le - au făcut cu privire la consumul de energie al minilor de cripto „par a fi extrem de exagerate”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.