Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cercetare realizată de Kasperskzy: 97.451 de utilizatori globali au fost atacaţi cu ransomware, în T2

Shutterstock
atac cibernetic

Peste 3.900 de noi modificări ale atacurilor de ransomware au fost înregistrate la nivel global în trimestrul II al acestui an, în timp ce 97.451 de utilizatori au căzut victime ale acestui tip de atac, cu aproximativ 6.000 mai mulţi decât în primul trimestru, arată o cercetare recentă realizată de Kasperskzy.

În acest context, specialiştii companiei precizează într-un comunicat de presă transmis, marţi, AGERPRES, că, pe baza unei evaluări întocmită de AV-TEST, soluţia Kaspersky Endpoint Security Cloud a demonstrat o eficienţă de 100% împotriva atacurilor ransomware, conform unei evaluări recente realizate de AV-TEST. Astfel, ca urmare a trei scenarii diferite şi a 113 probe de atac, produsul nu a pierdut niciun fişier de utilizator şi a depăşit zece furnizori de securitate cibernetică diferiţi.

Potrivit sursei citate, numai în al doilea trimestru al anului 2021, au apărut 3.905 noi modificări ale ransomware-ului, în timp ce 97.451 de utilizatori au fost atacaţi la nivel global, cu aproximativ 6.000 mai mulţi decât în trimestrul anterior.

"Când ajunge la un sistem, un astfel de atac se răspândeşte rapid de la un echipament la altul, iar remedierea şi restaurarea fişierelor pot dura zile sau chiar săptămâni. Pentru a evita o consecinţă atât de dureroasă şi costisitoare, companiile ar trebui să utilizeze o soluţie de securitate cibernetică fiabilă şi dovedită, care poate detecta activitatea rău intenţionată şi poate neutraliza criptarea", notează compania producătoare de soluţii antivirus, potrivit Agerpres.ro.

AV-TEST a examinat 11 platforme de protecţie la nivel endpoint pentru trei scenarii: atacuri ransomware din lumea reală asupra fişierelor utilizatorilor stocate într-un sistem local, atacuri ransomware din lumea reală asupra fişierelor utilizatorilor aflate într-un folder partajat la distanţă şi Proof of Concept de atacuri ransomware asupra fişierelor utilizatorului dintr-un sistem local.

Kaspersky Endpoint Security Cloud a blocat complet 100% din atacuri în toate cele trei scenarii, fără ca un singur fişier de utilizator să ajungă să fie criptat, iar ameninţările au fost eliminate din sistemul protejat.

AV-TEST GmbH este un furnizor independent de servicii în domeniul securităţii IT şi al cercetării antivirus, concentrându-se pe detectarea şi analiza celor mai recente programe malware şi utilizarea acestora în testarea comparativă cuprinzătoare a produselor de securitate. Compania operează din Magdeburg (Germania) din anul 2004 şi are peste 30 de membri ai echipei, profesionişti cu o vastă experienţă practică.

Laboratoarele AV-TEST includ 300 de sisteme client/server, în care sunt stocate şi procesate peste 2.500 terabiţi de date de test colectate independent, care conţin informaţii despre eşantioane, unele inofensive, altele dăunătoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.