Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cercetat penal de DNA, patronul EvZ atac virulent la Kovesi

Inquam Photos / Octav Ganea
Andronic DNA

Este război total între procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi şi patronul Evenimentul Zilei, Dan Andronic. După ce Kovesi a dat oferit un răspuns public la un articol apărut în EvZ, patronul cercetat penal chiar de către procurorii  DNA, îi dă replica procurorului şef al DNA.

AICI răspunsul lui Kovesi pentru Dan Andronic, aşa cum a fost remis Stiripesurse.ro.

"Mi se pare ciudat că DNA neagă niște afirmații făcute de procurorul general al României, Augustin Lazăr, și de șeful SRI, Eduard Hellvig, care au vorbit de protocolul secret între Parcehet și SRI, despre echipele mixte, dar asta-i deja o treabă internă. Să se certe între ei și să vadă cine minte, noi nu am făcut altceva decât să preluăm niște declarații. Dar aș vrea să citez dintr-un interviu dat de Laura Codruța Kovesi cotidianului nostru în 2013, în plină perioadă de funcționare a acestui protocol: „Avem foarte multe informări pe care le primim din partea SRI, avem un protocol în baza căruia colaborarea noastră a fost dezvoltată şi facem echipe comune pe anumite cazuri. Ne sprijină în tot ceea ce înseamnă activităţi de investigare, de punere în aplicare a măsurilor de interceptare. Pot să spun că mi-aş dori să avem aceeaşi colaborare cu toate celelalte instituţii ale statului aşa cum avem şi cu SRI”.

În privința videoconferințelor la care ar fi participat Laura Codruța Kovesi, și aici am semne de întrebare. Eu pot admite că mă înșel, că nu dețin adevărul absolut, dar în primul rând, declarația fostului ofițer SRI, făcută în fața instanței britanice, este veche. A fost făcută în procesul lui Alexander Adamescu de la Londra, iar statul român ar fi trebuit să fie reprezentat. Nu am văzut nicio reacție atunci, după cum nu am văzut nicio reacție în urmă cu 48 de ore, când a fost publicată integral, în presa română, inițial exclusiv de de site-ul flux24.ro, apoi de luju.ro și evz.ro și reluată de toată mass-media. Mai mult, comunicatul DNA vine la opt ore de la momentul la care am pus în discuție prezența unui video-terminal în biroul doamnei Kovesi, prin care lua legătura cu cei de la SRI. Toate aceste întârzieri îmi arată o bâlbâială instituțională care demonstrează că s-au atins niște puncte nevralgice”, a spus jurnalistul Dan Andronic.

Andronic susţine că Laura Codruţa Kovesi se foloseşte de "explicaţii de ordin semantic" pentru a-şi acoperi urmele.

”Am primit-o, iar una din explicațiile oferite este de ordin semantic, așa cum îi place doamnei Kovesi în ultima vreme, întrucât fibra optică prin care se comunică a fost instalată de STS, nu de SRI. Însă participarea la videoconferințe a fost reiterată. Ca atare, am suspiciuni rezonabile că afirmațiile sunt adevărate. Așa cum a spus Laura Codruța Kovesi că nu este prietenă cu inculpatul Ghiță - deși din 2002 Sebastian Ghiță era inculpat într-un dosar aflat pe rolul instanței, deci din punct de vedere al procurorului Kovesi, Ghiță era inculpat de când l-a cunoscut și până s-a dezis de el – tot așa îmi pot închipui că asistăm la o interpretare personală a unor fapte reale”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.