Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cercetătorii americani au descoperit modul în care stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului

Cancer Discovery
cancer colorectal

Oamenii de știință din New York au efectuat un nou studiu și au descoperit lucruri noi despre legătura dintre stres şi cancer, relatează Rador Radio România.

Stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului? Oamenii de știință din New York au încercat să răspundă la această întrebare; iar articolul semnat de ei a fost publicat de revista Cancer Cell. Experții au efectuat o serie de experimente pe cobaii bolnavi de cancer de sân.

Şoarecii au fost împărțiţi în două grupe - un grup care a fost expus la condiții de stres, iar celălalt la condiţii normale.

Rezultatele

Studiul a demonstrat că la şoarecii care au fost expuşi la stres, riscul de creștere a tumorii și de răspândire a ei în continuare la plămâni a crescut de la două până la patru ori. În același timp, stresul a modificat țesutul pulmonar chiar și la rozătoarele fără cancer, ceea ce pregătește țesutul pentru dezvoltarea cancerului.

Oamenii de știință presupun că stresul nu cauzează în mod direct cancer, dar o stare constantă de stres duce la formarea unei rețele lipicioase de globule albe din sânge (neutrofile), care facilitează pătrunderea celulelor canceroase în țesuturi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.