Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cercetătorii din Australia vor să testeze un vaccin anti-coronavirus folosit împotriva tuberculozei

The Times
coronavirus vaccin

Cercetătorii de la un institut din Australia au anunţat vineri că au început să testeze în cadrul unui studiu de amploare un vaccin utilizat de mai multe decenii împotriva tuberculozei, pentru a verifica dacă acesta poate să protejeze personalul medical implicat în combaterea pandemiei de coronavirus, informează AFP, scrie Agerpres.

Testul ce implică acest vaccin, BCG, va viza în total aproximativ 4.000 de angajaţi ai sistemului medical din mai multe spitale australiene, pentru a verifica abilitatea sa de a reduce simptomele cauzate de COVID-19, au precizat cercetătorii de la Institutul Murdoch din Melbourne.

"Deşi a fost dezvoltat iniţial împotriva tuberculozei şi este în continuare administrat unui număr mai mare de 130 de milioane de bebeluşi în fiecare an, vaccinul BCG creşte, de asemenea, capacităţile imunitare de bază ale organismului, ajutându-l să reacţioneze în faţa germenilor cu mai multă forţă", au precizat cercetătorii australieni într-un comunicat.

"Sperăm să constatăm o reducere a frecvenţei şi a gravităţii simptomelor COVID-19 în rândul personalului medical care va fi vaccinat cu BCG", a explicat coordonatorul echipei de cercetători, Nigel Curtis.

Teste similare vor fi realizate şi în alte ţări, precum Olanda, Germania şi Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.