Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cercetătorii portughezi au descoperit un antioxidant eficient pentru prevenirea bolii ficatului gras non-alcoolic

agerpres.ro
cercetatori

Cercetătorii portughezi au anunţat descoperirea ANtiOxCIN4, un antioxidant care s-a dovedit eficient pentru prevenirea bolii ficatului gras non-alcoolic, informează vineri agenţia Xinhua.

Descoperirea acestei molecule "deschide uşi" pentru "noi terapii împotriva acestei boli care afectează aproximativ un sfert din populaţia lumii", a anunţat joi Universitatea din Coimbra (UC) într-un comunicat.

Studiul, publicat în jurnalul ştiinţific Redox Biology, a fost efectuat de Centrul pentru Neuroştiinţe şi Biologie Celulară din cadrul universităţii, în parteneriat cu Facultatea de Ştiinţe a Universităţii din Porto, conform Agerpres.

"În pofida incidenţei mari, încă nu există niciun medicament aprobat pentru tratamentul acestei afecţiuni", au spus cercetătorii portughezi, adăugând că au brevetat deja descoperirea.

"Această boală, care este adesea silenţioasă, poate avea în timp consecinţe grave asupra funcţiei hepatice şi, în consecinţă, asupra sănătăţii", deoarece poate evolua către "afecţiuni mai grave, cum ar fi inflamaţia ficatului, ciroză sau chiar cancer hepatic", se precizează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.