Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cercetătorii susțin că au găsit un antidot pentru îmbătrânire: procesul de îmbătrânire poate fi oprit și inversat

imbatranire

Oamenii de știință de la Harvard susțin că au gândit un ser care poate inversa procesul de îmbătrânire. Ceea ce se știe despre „cocktailul de întinerire" este că conține cinci până la șapte ingrediente, care au fost utilizate anterior pentru tratarea diferitelor boli, relatează New York Post.

Oamenii de știință de la Universitatea Harvard din SUA susțin că au creat un ser cu ajutorul căruia Procesul de îmbătrânire poate fi oprit și inversat. David Sinclair a spus: "Am arătat anterior că inversarea îmbătrânirii este posibilă cu terapia genică care activează genele embrionare". „Este, de asemenea, posibil să se obțină acest rezultat cu amestecuri chimice, ceea ce înseamnă că întinerirea dorită va deveni în curând accesibilă”, a mai spus acesta.

Ceea ce se știe despre "cocktailul de întinerire" este că conține cinci până la șapte ingrediente active, dintre care mai multe au fost deja folosite pentru diferite boli: „De exemplu, mai multe "cocktailuri" includ medicamente care au fost utilizate cu succes pentru a trata convulsiile, depresia și boala Parkinson.”

David Sinclair a spus că el și echipa sa de la Harvard Medical School au lucrat mai mult de trei ani pentru a găsi molecule care ar putea fi combinate pentru a inversa îmbătrânirea celulelor.

Au testat pe maimuțe și șoareci

El a mai spus că: „Prin experimente pe șoareci și maimuțe, au reușit să creeze șase cocktailuri chimice care pot inversa semnele vizibile ale îmbătrânirii în mai puțin de o săptămână. Studiile asupra nervului optic, țesutului cerebral, rinichilor și mușchilor au arătat rezultate promițătoare: șoarecii și maimuțele au îmbunătățit vederea și au avut o durată de viață mai lungă", a spus el.

Potrivit New York Post, echipa de oameni de știință se pregătește, de asemenea, să testeze medicamentul pe oameni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.