Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cercetătorul Wolfgang Benz vede o asemănare între atacurile xenofobe din oraşul Chemnitz și pogromurile naziste din noiembrie 1938

xenofob

Cercetătorul Wolfgang Benz, specializat în antisemitism, face o paralelă între atacurile xenofobe din oraşul Chemnitz din estul Germaniei şi pogromurile naziste din noiembrie 1938, relatează dpa preluată de Agerpres.

"Nu au fost sprijinite de stat, dar a fost vorba de o vânătoare de oameni", a spus miercuri cunoscutul istoric pentru dpa în privinţa evenimentelor de la Chemnitz.

"Nu au fost îndreptate împotriva evreilor, dar arată cât de uşor pot apărea pogromurile şi cât e uşor se poate forma o mulţime şi cât de uşor se poate cădea în frenezie", a afirmat Benz.

Un german de 35 de ani ar fi fost înjunghiat şi ucis de un grup de solicitanţi de azil la 26 august la Chemnitz. Incidentul a fost urmat de proteste şi de atacuri ale extremiştilor de dreapta.

Au existat informaţii că bande xenofobe au vânat persoane considerate ca având aspect de străini, însă relatările au fost contestate, în special de fostul şef al serviciului de informaţii interne, care apoi a fost determinat să se pensioneze anticipat.

Benz a condus Centrul de cercetare privind antisemitismul de la Universitatea Tehnică din Berlin între 1990 şi 2011. El s-a pensionat între timp.

Cea mai recentă carte a sa a fost despre 'Noaptea de cristal' din noiembrie 1938 când a fost lansat un pogrom naţional împotriva populaţiei şi magazinelor evreieşti din Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.