Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ceremonie funerară la Doneţk după uciderea unui şef al rebelilor într-un atentat

donetk airport

Aproape 5.000 de persoane au adus miercuri un omagiu, în cadrul unei ceremonii funerare, şefului militar Arseni Pavlov, cunoscut sub numele de război "Motorola" şi ucis duminică într-un atentat la Doneţk, fief al separatiştilor proruşi în estul Ucrainei, relatează AFP. Combatanţi şi civili au participat la această ceremonie organizată într-un teatru din centrul oraşului, unii purtând flori şi panglica Sf. Gheorghe, cu dungi portocalii şi negre, un simbol al patriotismului rus.

Aşa-numitul "preşedinte" al "Republicii Populare Doneţk" (DNR), Aleksandr Zaharcenko, a venit de asemenea să aducă un ultim omagiu în faţa sicriului lui Arseni Pavlov, cetăţean rus, acoperit cu un drapel cu efigia unităţii Sparta pe care o comanda. Arseni Pavlov a fost ucis duminică de o bombă, aparent activată de la distanţă şi plasată în liftul clădirii unde locuia la Doneţk. Rebelii au acuzat Kievul că se află în spatele atacului. Dar unii observatori cred că ar putea fi vorba despre o reglare internă de conturi.

În afară de "Motorola", mai mulţi şefi de război separatişti consideraţi în dezacord cu autorităţile rebele au fost de asemenea ucişi în circumstanţe neclare de la începutul conflictului în aprilie 2014. Sosit în Ucraina în 2014, Arseni Pavlov a fost o figură controversată. Cunoscut pentru participarea la principalele lupte contra forţelor ucrainene, el s-a lăudat într-un interviu telefonic, publicat în aprilie 2015, că a ucis 15 soldaţi ucraineni capturaţi de trupele sale, aminteşte France Presse, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.