Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ceremonie militară la Sibiu de schimbare a comenzii Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est

romaniaregala.ro
Academia Tehnică Militară, Margareta Custodele Coroanei

Ceremonia militară organizată cu ocazia schimbării comenzii Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est (HQ MNC-SE) a avut loc, luni, în garnizoana Sibiu, ocazie cu care generalul-locotenent Tomiţă-Cătălin Tomescu, aflat la conducerea HQ MNC-SE de la înfiinţarea acestuia în luna iulie a anului 2020, a predat comanda corpului multinaţional generalului-maior Dragoş Iacob.

"În cadrul activităţii de la Sibiu a avut loc şi ceremonia de trecere în rezervă a generalului-locotenent Tomiţă-Cătălin Tomescu, la finalul unei prestigioase cariere militare de peste 40 de ani în serviciul ţării. Decretul de trecere în rezervă, la împlinirea vârstei standard de pensionare, a fost semnat de Preşedintele României", informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN) transmis, luni, AGERPRES.

Cu acest prilej, în semn de apreciere pentru întreaga activitate desfăşurată în structurile Armatei României şi ale NATO, generalului-locotenent Tomiţă-Cătălin Tomescu i-a fost conferită Emblema de Merit În Serviciul Armatei României, clasa I.

Ceremonia de la Sibiu s-a desfăşurat în prezenţa şefului Statutului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a locţiitorului comandantului Comandamentului Forţelor Întrunite Aliate de la Napoli, generalul-locotenent Jocelyn Paul, a comandantului Comandamentului Forţelor Terestre Aliate (LANDCOM), generalul-locotenent Roger J. Cloutier, a comandanţilor din structura de forţe a NATO, precum şi a reprezentanţilor autorităţilor publice şi structurilor din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

HQ MNC-SE asigură coordonarea forţelor din cadrul prezenţei NATO din regiune, coerenţa operaţională între planurile naţionale de apărare şi cele aliate, precum şi o mai bună integrare operaţională cu forţele aliaţilor, în sprijinul consolidării arhitecturii de securitate pe flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.