Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ceremonie militară pentru militarii români întorși din Afganistan: momente cu încărcătură emoțională/ VIDEO

ceremonie afganistan soldati

Ceremonia militară organizată cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan a avut loc miercuri, în Piața Arcul de Triumf din București. La ceremonie au participat președintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîțu, dar și alți oficiali de rang înalt.

Au defilat pe sub Arcul de Triumf detașamente pedestre reprezentând structurile militare ale Armatei României care au îndeplinit misiuni în acest teatru de operații, începând din anul 2002 și până în luna iunie a acestui an.

Defilarea a fost deschisă de un detașament format din militari răniți în timpul celor peste 19 ani de participare a Armatei României la misiuni în Afganistan. Dispozitivul de defilare va include și un detașament al Jandarmeriei române, care a executat, de asemenea, misiuni în acest teatru de operații.

De asemenea, au fost decorate drapele de luptă ale unor comandamente, mari unități ale Armatei României care au condus sau au executat misiuni în teatrul de operații.

Pe timpul ceremoniei s-a păstrat un moment de reculegere și s-a depus o coroană de flori în memoria militarilor căzuți la datorie în teatrele de operații externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.