Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ceremonie solemnă înainte de preluarea mandatului de Joe Biden: Cei peste 400.000 de americani răpuși de Covid au fost omagiați

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Cu câteva ore înainte de a prelua conducerea unei ţări în criză, preşedintele ales al SUA, Joe Biden, şi vicepreşedinta aleasă Kamala Harris urmau să aducă un omagiu marţi celor peste 400.000 de americani decedaţi din cauza epidemiei de corovonavirus, în cadrul unei ceremonii la Washington, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Această ceremonie va fi primul eveniment federal care comemorează victimele COVID-19 şi va avea loc în ultima zi de preşedinţie a lui Donald Trump.

Citește și: Anunț de ultimă oră al lui George Simion! Legea care va fi susținută de AUR

Potrivit unui bilanţ al Reuters, SUA se apropiau marţi de 24 milioane de cazuri de contaminări cu SARS-CoV-2 şi peste 400.000 de decese de la declanşarea pandemiei.

Ţara a înregistrat în medie peste 200.000 de noi cazuri de contaminări zilnic şi 3.220 de decese în ultimele şapte zile.

Citește și: Groaznic! Activistul de mediu Daniel Bodnar ar putea rămâne paralizat

Ceremonia era programată pentru ora locală 17:15 (22:15 GMT) şi va fi urmată de un minut de reculegere şi 400 de bătăi de clopot.

Joe Biden, care îşi va prelua funcţia miercuri, la miezul zilei, intenţionează să facă din lupta împotriva coronavirusului o prioritate absolută, instituind o serie de măsuri, între care purtarea măştii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.