Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ceremonii dedicate sărbătoririi Zilei NATO în România: festivitatea a avut loc la sediul MApN

bussineswatch.ro
Nato Romania steag

Secretarul de stat în MApN, Eduard Bachide, și locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Gheorghiță Vlad, au partipat duminică, la sediul MApN, la ceremonia arborării drapelelor României și Alianței Nord-Atlantice, dedicată Zilei NATO în România.

La festivitatea de la sediul Ministerului Apărării Naționale, secretarul de stat Eduard Bachide a subliniat importanța Alianței Nord-Atlantice, evocând momentul aderării României ca fiind unul definitoriu, transmite MApN, conform Mediafax.

„Suntem astăzi membri ai celei mai puternice alianțe politico-militare din lume, fapt deosebit de important având în vedere contextul de securitate actual. Țara noastră are cele mai puternice garanții de securitate, dar și angajamente asumate pe care Armata României le îndeplinește în mod responsabil și cu succes”, a spus Bachide.

De asemenea, locțiitorul șefului Statului Major al Apărării a apreciat că, în perioada scursă de la debutul invaziei din 2022 a Federației Ruse împotriva Ucrainei, NATO a avut unul dintre anii cu cele mai intense activități din existența sa de aproape trei sferturi de secol.

„Pachetul consistent de măsuri defensive, luate de NATO în acest an, reprezintă materializarea coeziunii Alianței în fața oricărui tip de agresiune la adresa statelor membre și angajamentul ferm pentru apărarea colectivă”, a afirmat generalul-locotenent Gheorghiță Vlad.

Activități similare dedicate aderării României la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord au avut loc și în alte unități din țară ale instituției apărării.

În urmă cu 19 ani, la 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice. Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului României la sediul NATO.

Ziua NATO în România se marchează anual, în prima duminică a lunii aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.