Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cerere în SRI: 'Eduard Hellvig trebuie să înceapă o CURĂȚENIE de mari proporții'

Eduard-Hellvig

Stelian Tănase consideră, pe blog-ul său, că audierea lui Eduard Hellvig a picat 'într-un moment cât se poate de prost pentru SRI, aflat în toiul cele mai mari crize de la înființarea sa."

'O criză structurală întii de toate. Apoi de imagine și de credibilitate. Asta și explică probabil durata audierilor, fără precedent -7 ore. Nu a mai fost o formalitate ca in alți ani, cind membri comisiei – avind ff strinse legături cu SR – au apobat fără să judece, tot ce li s-a livrat de către șefii SRI. Fireste, si fără să verifice ceva.

Citește și: Turcan pune TUNURILE pe liderii PNL: 'Sunt RUPȚI de realitate'

De data asta impresia mea este ca deși nu s-a intrat prea adinc în ce se intimplă la SRI, totuși, nu a mai fost doar o defilare prin Parlament. Povestea cu valizele bucșite de documente a făcut impresie. A fost ca-ntr-un film cu CIA și KGB. E bine, cei care au misiunea să ne spioneze, să adune informatii despre români, care suspecteaza pe toată lumea că atentează la siguranța statului român, s-au blindat cu hîrtii. Ca să probeze ce!? De ex, că generalul Coldea(r) era un înger sau chiar dacă a mai greșit, restul cadrelor SRI sunt curate ca lacrima. Nu sunt corupte, nu sunt băgate in afaceri necurate, nu iau taxă de protecție, nu se amestecă în dosare, nu ascultă telefoanele neautorizat, nu scapă informații ici și colo după interes, nu au agenți acoperiti în mass-media etc. Sunt sceptic ca aceste aspecte au fost discutate serios fie și parțial.

Toate informatiile pe care le avem provin de la Țuțuianu și Hellvig. și firește am fost supuși unui exercițiu de manipulare, chiar dacă am căpătat mai multe informații și mai precise ca altădată. Dar mai e mult pină departe. Audierile (spre deosebire de USA de ex) nu sunt publice. E un pas, dar dacă nu urmează alții, audierea de ieri a fost degeaba. Slăbiciunea SRI de azi nu provine din afara ci din interiorul SRI. Nu provine de la atacurile din partea presei care cere transparență și adevăr. Slabiciunea provine mai ales din secretomania care acoperă abuzuri, rateuri, corupție, afaceri, etc.

Este capabil actualul guvern și actuala majoritate parlamentară să scoata pachetul de legi care privește activitatea serviciilor de informații!? Asta e pină la urmă problema cheie. Pină atunci Edvard Hellvig trebuie să inceapa o curățenie de mari proporții.', a scris analistul politic pe blog-ul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.