Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cerere oficială către Curaj: Victor Ponta poate rămâne fără titlul de doctor

ponta nervos

Universitatea Bucureşti a trimis luni, din nou, Ministerului Educaţiei dosarul care probează plagiatul lui Victor Ponta, împreună cu solicitarea adresată ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, de a se folosi de prerogativele pe care actuala lege a educaţiei i le conferă pentru a anula Ordinul de Ministru prin care fostul premier a obtinut titlul de doctor, anunţă jurnalista Emilia Şercan, care a investigat mai multe cazuri de plagiat la nivel înalt.

"În acest moment, Legea Educatiei permite anularea titlului de doctor al oricarui plagiator prin emiterea unui Ordin de Ministru. Este practic, tot ceea ce trebuie sa faca Adrian Curaj. As spune ca este o simpla formalitate. Ministrul Curaj trebuie doar sa respecte legea in vigoare si sa o aplice cu celeritate", spune jurnalista.

Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică o Hotărâre de Guvern şi o Ordonanţă de Urgenţă care reglementează cum se vor retrage titlurile de doctor, însă acestea nu au ajuns încă pe masa Guvernului.

Cele două documente, care schimbă regulile şcolilor doctorale, prevăd că acordarea şi retragerea titlurilor de doctor vor fi în atribuţiile instituţiei organizatoare, adică a universităţilor. Însă, titlurile de doctor acordate până acum, prin ordin de ministru, nu vor putea fi retrase de rector, ci tot de ministrul Educaţiei, printr-un ordin. Ceea ce poate face rectorul este să trimită Ministerului Educaţiei decizia de retragere a titlului de doctor împreună cu dosarul realizat de către Comisia de Etică a Universităţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.