DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Cerere surprinzătoare a unui liberal PNL pentru Regele Mihai

casa regala rege familie regala

Regele Mihai i-a retras titlurile regale fostului principe Nicolae și l-a scos de pe linia succesiunii la tron. Știrea a provocat reacții puternic negative la adresa Casei Regale. Mulți l-au acuzat pe Rege că a devenit un instrument în mâna principelui Radu și că, de fapt, acesta ar sta în spatele deciziei.

Un deputat PNL, Daniel Gheorghe, auto-declarat monarhist, consideră că a fost vorba despre o abdicare forțată a lui Nicolae, după ce a citit opinia fostului principe față de ”detronarea” sa.

Citește și: Fostul Principe Nicolae, prima reactie oficiala. Ce i-a fost dificil sa accepte

”Acest mesaj al, îmi permit să spun, Principelui Nicolae de România, are tendința de a ne duce cu gândul la un soi de ,,abdicare forțată,,. Nu cred în stilul pseudodiplomatic cu aparențe elitiste și în excesul de protocol vetust care îmbracă tot mai mult activitatea Casei Regale a României și cred că avem de-a face cu un moment mai delicat decât pare a fi. Deplâng stilul condescendent și autosuficient în care un consilier al Casei Regale descria rolul și activitatea de până acum avută de Principele Nicolae și nu cred că această măsură extremă se justifică în vreun fel în contextul în care popularitatea Regelui Mihai și a familiei regale este în creștere susținută. Există riscul ca prin această măsură, ale cărei dedesubturi nu le cunoaștem și al cărei substrat scapă analizei noastre, Casa Regală a României să facă un nedorit pas decisiv în spate, rămânând o instituție legată exclusiv de trecutul istoric. Ca român și monarhist convins sunt de părere că românii au mare nevoie de a-i avea lângă ei pe urmașii direcți și legitimi ai M.S. Regelui Mihai. Nu cred că este o alternativă sănătoasă ca legătura dintre ei și Regele lor să fie realizată prin angajați ai Palatului Elisabeta, unii dintre ei probabil chiar invidioși pe succesul public al Principelui tocmai dezmoștenit, ori prin personaje colaterale și ,,convertiți,, tomnateci la idealurile monarhiste care în anii 90 se găseau în tabăra neocomuniștilor care nu au permis accesul Regelui Mihai în țară !”, e mesajul liberalului Daniel Gheorghe.

El a fost umit și de decizia Regelui, căruia îi cere să revină asupra excluderii lui Nicolae din viața regală.

”Știrea este absolut incredibilă iar dacă este așa asistăm în mod cert la cea mai bizară și neinspirată decizie a Casei Regale de România din ultimii ani ! Principele Nicolae de România este un tânăr educat, charismatic și energic , un băiat de mare calitate pe care l-am cunoscut și de care m-am convins că este o variantă viabilă pentru tronul României într-un interval de 10-15 ani. Fac apel la Majestatea Sa, Regele Mihai I, în cazul în care , repet, informația este una reală, să revină asupra hotărârii și să-l țină aproape de Majestatea Sa, pe nepotul său, Nicolae, neam din neamul său și sânge din sângele dinastiei noastre ! Nicolae, rămâi în țară și arăta-le tuturor că esti unicul prinț legitim al României ! Dinastia română va renaște puternică doar prin bun-simț și patriotism dovedite de curate acte de demnitate și onoare, iar nu prin acomodarea la sistem și prăfuite gesturi muzeale , așa că, nu uita, generația noastră și cele care vin au nevoie de tine, aici în țara ta și a înaintășilor tăi iluștri, Carol I și Elisabeta, Ferdinand I și Maria !”, scrie deputatul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.