Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cererea de petrol va scădea în 2019, arată o prognoză OPEC

Platforma Petromidia

OPEC a publicat luni o prognoză care prevede o reducere a cererii de țiței produs de cele 15 state membre în 2019, precizând că cererea globală va fi de 32,05 milioane de barili pe zi, relatează Reuters, preluată de mediafax.

Comparativ cu raportul de luna trecută, previziunea de luni, arată o reducere a cererii cu 130.000 de barili/zi.

Scăderea cererii pentru țițeiul produs de OPEC înseamnă mai puține eforturi pentru alți producători în compensarea scăderilor de aprovizionare din Venezuela, Libia și din Iran, în condițiile în care prima tranșă a sancțiunilor americane au intrat în vigoare.

Tensiunile comerciale globale au avut un impact asupra prețurilor din luna iulie, însă Organizația se aștepta ca acest impact să fie atenuat de evoluția prețurilor produselor rafinate.

„Evoluțiile economice globale pozitive și creșterea activității industriale ar trebui să susțină cererea de combustibili rafinat din lunile următoare, ceea ce ar conduce la o reducere suplimentară a stocurilor de motorină”, arată raportul OPEC.

Cererea mare de petrol care a ajutat OPEC-ul să echilibreze piața este de așteptat să fie moderată anul viitor. OPEC se așteaptă ca cererea mondială de petrol să crească cu 1,43 milioane de barili/zi, cu 20.000 de barili/zi mai puțin decât a fost prevăzut în raportul de luna trecută, și o încetinire de la 1,64 milioane de barili/zi în 2018.

În luna iulie, Arabia Saudită a spus Organizației că a redus producția cu 200.000 de barili/zi, la 10.288 milioane de barili/zi. Cifrele publicate de OPEC în raport, au arătat, de asemenea, o reducere a Arabiei Saudite, care a compensat creșteri ale altor țări, cum ar fi Kuwait și Nigeria.

Cotația țițeiului Brent a sczăut după ce raportul OPEC a fost lansat, tranzacționându-se luni, sub 73 de dolari pe baril, iar țițeiul American WTI a scăzut și el cu 0,47%, cotându-se cu 67,31 de dolari/baril.

Prețurile au scăzut, de la începutul acestui an, pentru prima dată din 2014, după așteptările unei oferte mai mari, după ce OPEC a fost de acord să reducă un acord de reducere a ofertei și îngrijorărilor economice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.