Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cererea pentru pachete de vacanţă în America Latină a crescut datorită circuitelor care combină mai multe ţări

www.tripsavvy.com
caraibe

Cererea pentru pachete de vacanţă în America Latină a crescut în ultimii ani, iar 60% dintre turiştii români preferă circuitele care combină mai multe ţări. Cel mai accesibil pachet turistic este un circuit Argentina – Uruguay – Brazilia şi costă 1.700 euro plus taxe, iar cel mai scump include Ecuador, o croazieră pe Amazon şi arhipelagul Galapagos şi depăşeşte 5.500 dolari, arată datele touroperatorului DAL Travel, conform news.ro

"America Latină - mai precis America de Sud şi America Centrală - a devenit cea mai căutată zonă după cea europeană, de către turiştii români cu venituri de la medie în sus, amatori de turism premium. Topul ţărilor din America de Sud şi Centrală este condus, la ora actuală, de Mexic. Următoarele destinaţii solicitate sunt Ecuador – Galapagos, Peru, Argentina, Brazilia, Chile – Insula Paştelui, Bolivia, Panama, Costa Rica şi Columbia", arată datele touroperatorului DAL Travel.

În general turiştii preferă sa viziteze mai multe ţări atunci când traversează oceanul, însă sunt şi turişti care vor să viziteze mai amănunţit anumite ţări, iar America Latină este foarte ofertantă. În perioada pandemică, s-au bucurat de un mare succes circuitele în Columbia şi în Costa Rica.

”Am început să concepem pachete pentru America Latină din anul 2006, prin urmare, de 15 ani. Cererea a crescut constant. La ora actuală, observăm cea mai mare creştere a cererii de turism premium pentru această destinaţie, mai ales că în Asia – în special în Extremul Orient – există încă restricţii. Şi pentru continentul african avem o creştere a solicitărilor, însă pentru America Latină observăm o diversitate mai mare a opţiunilor, majoritatea ţărilor de pe acest continent fiind preferate de către turiştii români. Turiştii români aleg America Latină pentru biodiversitate, cultură, atmosferă, gastronomia bogată şi variată, peisaje exotice, corali şi activităţi legate de plajă şi apă (înot, snorkeling, diving). Călătorim doar în locuri sigure, iar circuitele de grup în aceste ţări reprezintă o garanţie în plus”, subliniază Daniela Nedelcu, director general DAL Travel, touroperator cu produse turistice tip premium şi de circuit, înfiinţat în anul 2000.

60% dintre turişti aleg circuitele care combină mai multe ţări din America Latină iar restul de 40%, circuitele care vizează o singură ţară. Pentru cea de-a doua categorie, cele mai solicitate ţări au fost Mexic, Peru, Costa Rica, Columbia şi, până în urmă cu doi ani, Brazilia (acest lucru datorându-se restricţiilor pandemice).

”Am organizat şi anul acesta ca şi în anii trecuţi circuite în Mexic şi Peru. În trecut am organizat un circuit în Brazilia, care este atât de mare, încât am făcut un Total Brazil. Pachetele turistice care cuprind mai multe ţări din America Latină se bucură de un mare succes. De exemplu, am avut mai multe grupuri, în luna septembrie, în Panama – Columbia – Ecuador – Galapagos şi în Mexic – Guatemala – Honduras. A plecat deja primul grup în America Centrală: Panama – Costa Rica – Nicaragua – El Salvador – Honduras şi peste câteva zile va pleca următorul grup pe acelaşi itinerar.  La ora actuală, cel mai solicitat circuit la finalul lunii noiembrie este Peru-Colca-Nazca. În cadrul acestui circuit vor fi vizitate majoritatea atracţiilor turistice pe care le oferă această destinaţie, precum Machu Picchu, misterioasele linii de la Nazca, Insulele Ballesta, Colca Canyon, Lacul Titicaca, Cusco, Puno, Valle Sagrado de los Incas şi multe altele”, precizează Daniela Nedelcu.

Pentru America de Sud, anotimpurile corespund emisferei sudice, ceea ce înseamnă practic că vara se desfăşoară din decembrie până în martie, toamna din aprilie până în iunie, iarna din iulie până în septembrie şi apoi primăvara din septembrie până din nou în decembrie. Dar cum vremea s-a schimbat în întreaga lume, unele ţări pot fi vizitate şi în alte perioade. Unele destinaţii sunt mai aproape de Ecuator şi, din acest motiv, sunt căutate pe tot parcursul anului, precum Ecuador şi Peru.

Turiştii trebuie să ştie că momentul optim pentru a vizita America Latină depinde de destinaţia dorită. Are o întindere enormă şi variază de la cel mai uscat deşert din lume până la vârfurile andine sau pădurile Amazonului. Variaţiile meteo sunt adesea regionale, mai degrabă decât sezoniere.

Un Revelion în Mexic costă 1.895 euro plus taxe, în timp ce în Argentina-Brazilia costă 2.180 euro plus taxe. Un Revelion cu circuit în Mexic-Guatemala-Honduras-Belize, cu minisejur la Acapulco şi Cancun este 790 euro + 2.990 dolari, la care se adaugă taxe.

O vacanţă în Cuba costă 1.990 euro + taxe, în timp ce în Costa Rica este 2.290 euro + taxe, iar Columbia - marele circuit: 2.480 euro + taxe.

Un circuit Argentina & Ţara de Foc – Uruguay – Brazilia este 540 euro + 2.490 dolari, iar unul în Chile – Insula Paştelui – Argentina: de la 870 euro + 3.690 dolari.

CELE MAI CĂUTATE PLAJE ALE AMERICII LATINE:

Mexic: Cancun şi Acapulco

Brazilia: Copa Cabana, Ipanema, Campeche

Argentina: Miramar, Mar del Plata

Cuba: Varadero, Cayo Santa Maria

Costa Rica: Manuel Antonio, Puerto Viejo, Plaja Cocles, Tamarind

TOPUL ATRACŢIILOR TURISTICE DIN AMERICA LATINĂ (PE ŢĂRI):

Insulele Galapagos – Ecuador: Cotopaxi; Amazonia; Cuenca; Guayaquil

Peru: Machu Picchu; Canionul Colca; Liniile Nazca; Cusco; Lacul Titicaca

Argentina şi Brazilia – Buenos Aires; Cascadele Iguazu; Rio de Janeiro

Argentina: Buenos Aires; El Calafate; Gheţarul Perito Moreno; Ushuaia; Tierra del Fuego

Patagonia Argentiniană şi Chiliană: Insula Chiloe; Puerto Varas; Parcul Naţional Vicente Perez Rosales; San Carlos de Bariloche; El Calafate; El Chalten; Gheţarul Viedma; Gheţarul Perito Moreno; Parcul Naţional Torres del Paine; Puerto Natales; Punta Arenas; Insulele Santa Marta şi Magdalena; Ushuaia; Parcul Naţional Tierra Del Fuego; Canalul Beagle

Mexic: Chitizen Itza; Copper Canyon; Tulum; Cenote; Sărbătoarea Dia de los Muertos

Costa Rica: Parcul Naţional Arenal, Manuel Antonio, Monte Verde, Tortuguero; Vulcanul Poas

Columbia: Medellin; Valea Cocora; Cartagena; Insulele Rosario

TOPUL CIRCUITELOR CARE COMBINĂ MAI MULTE ŢĂRI DIN AMERICA LATINĂ

1. America Centrală: Panama-Costa Rica-Nicaragua-El Salvador-Honduras

2. Panama-Columbia-Ecuador-Galapagos

3. Mexic-Guatemala-Honduras-Belize

4. Argentina-Uruguay-Brazilia

5. Incursiune în America de Sud: Peru, Bolivia, Chile, Argentina, Uruguay şi Brazilia

6. Chile – Insula Paştelui & Deşertul Atacama & Patagonia - Argentina Los Glaciares & Ţara de Foc

CELE MAI CĂUTATE ORAŞE ALE AMERICII LATINE

Mexic: Mexico City, Guadalajara, Oaxaca

Brazilia:  Rio de Janeiro, Sao Paulo, Salvador de Bahia

Argentina: Buenos Aires, Ushuaia

Cuba: Havana, Cienfuegos, Trinidad

Costa Rica: San Jose

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.