Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Certificatele verzi AMPLIFICĂ pandemia? Poliția are în lucru peste 300 de DOSARE de vaccinări false

Poliţiştii au în instrumentare 335 de dosare penale privind posibile fraude înregistrate în procesul de eliberare a certificatelor şi adeverinţelor de vaccinare, în care sunt cercetate peste 800 de persoane, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog. "Aş vrea să precizez că la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne sunt în instrumentare 335 de dosare penale privind posibile fraude înregistrate în procesul de eliberare a certificatelor şi adeverinţelor de vaccinare, în care sunt cercetate peste 800 de persoane. Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă pedeapsa cu închisoarea", a declarat Dajbog.

Ea a precizat că în urma acţiunilor pentru limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, în această săptămână, poliţiştii au întocmit 22 de dosare penale, dintre care 15 pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Structurile MAI au în dotare peste 6.700 de dispozitive electronice pentru verificarea certificatelor digitale, a menţionat Dajbog.

"În această săptămână, la linia telefonică gratuită - 0800.800.165 - unde pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecţie sanitară, au fost primite 67 de apeluri. Structurile MAI vor continua acţiunile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, accentul fiind pus pe verificarea respectării măsurilor care au intrat în vigoare în această săptămână", a precizat purtătorul de cuvânt al MAI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.