Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Certuri interne în PNL. Liderul deputaților, pus la zid pentru o lege controversată

Inquam Photos / Octav Ganea
raluca turcan

Liberalii sunt mai ocupați să se sfâșie între ei decât să facă uniți Opoziție. Nervoși că o parte din opinia publică îi consideră ca fiind în cârdășie cu cei din PSD pe unele proiecte de lege controversate  din Parlament, unii liderii liberali au cerut socoteală conducerii și, în special, liderului deputaților PNL, Raluca Turcan, făcută responsabilă de lipsă de comunicare pe anumite chestiuni considerate  esențiale.

Potrivit unor surse din conducerea liberală, în Biroul Executiv de astăzi. Raluca Turcan a fost pusă la zid pentru că nu a ieșit public să explice care sunt adevăratele efecte ale  unei inițiative parlamentare a partidului care a devenit curând lege după promulgarea sa de către președintele Klaus Iohannis.

Imediat după aparația sa în Monitorul Oficial, Gelu Ștefan Diaconu, fost șef al ANAF a susținut că legea ar anula impozite și contribuții sociale pentru dezvoltatorii imobiliari care au construit zeci de blocuri de birouri și locuințe în cele mai luxoase zone ale țării pe persoană fizică pentru a evita plata taxelor la stat sau pentru a plăti impozite mai mici, după caz. Printre potențialii benficiari a fost indicat și primarul social-democrat al Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, dându-se astfel apă la moară tezei unei posibile înțelegeri transpartinice Putere-Opoziție pentru susținerea și adoptarea acestui proiect  legislativ.

Printre cei trei inițiatori ai acestei legi s-a numărat și Raluca Turcan.  Pentru că a tăcut și nu a explicat  mai clar efectele legii, astăzi liderul deputaților liberali a fost trasă la conducere de către colegi. Rând pe rând deputați precum Victor Ionescu, Tinel GHoerghe, Victor Popescu i-au reproșat pasivitatea și efectele de imagine pe care partidul  le-a îndurat în lipsa unor explicații  clare pe acest proiect, ne-au  dezvăluit sursele citate.

" În fapta noua lege nu anulează, nu șterge nici o datorie la stat a dezvoltatorilor imobiliari. Din punctul nostru de vedere proiectul este unul care face dreptate antreprenorilor și nu șterge nici un leu datorie. Doar că acest lucru nu a fost promovat, explicat suficient.  Au fost colegi care s-au arătat  nemulțumiți că proiectul nu le-a parvenit înainte de dezbatere și adoptare. Alții i-au reproșat colegei noastre că iese zilnic de cel puțin 10 ori pe diverse teme,de la reproducerea taurinelor până la bugetul UE, iar când a ieșit Băsescu să o acuze, a stat la cutie. Iar noi plătim acum  cu imaginea", ne-au explicat sursele citate.

În cele din urmă  conflictul a fost aplanat de conducere, în condițiile în care acest proiect de lege a fost asumat  de partid și susținut  ca atare în Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.