Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CESAR 2017 I, Daniel Blake, cel mai bun film străin/ VIDEO

film

Premiul Cesar pentru cel mai bun film străin a fost acordat lungmetrajului britanic "I, Daniel Blake", al regizorului Ken Loach, relatează L' Express preluat de agerpres.

Realizatorul britanic se alătură astfel listei cineaştilor de două ori recompensaţi cu premiul Cesar. 

"I, Daniel Blake" este un film care denunţă sistemul de acordare a ajutorului social, văzut prin ochii unui şomer. Pentru acest film, Ken Loach şi scenaristul său, Paul Laverty, au mers în Scoţia să strângă mărturii de la oameni defavorizaţi care trebuie uneori să aleagă între a mânca şi a se încălzi, într-o ţară în care băncile alimentare şi supele populare sunt tot mai frecventate. În acest fel a apărut personajul Daniel Blake, un tâmplar de 59 de ani, silit să se retragă din activitate după o criză cardiacă. 

Plasat la Newcastle, oraş marcat de o lungă tradiţie a luptei muncitoreşti, "I, Daniel Blake" urmăreşte parcursul kafkian al lui Dan, între chemări la agenţia pentru locuri de muncă, chestionare interminabile despre sănătatea lui, muzica stupidă de aşteptare pe care trebuie să o asculte, fără a i se răspunde în cele din urmă. 

Premiul Cesar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar a fost câştigat de Deborah Lukumuena. Actriţa de culoare a primit premiul pentru rolul său din filmul "Divines". "Nu ştiu dacă cinematografia mă iubeşte, dar eu o iubesc la nebunie", a exclamat actriţa într-o izbucnire euforică. 

Este al treilea premiu câştigat seara aceasta de filmul "Divines", al realizatoarei Houda Benyamina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.