Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CESAR 2020: 'Les Miserables', cel mai bun film

France 24
Cesar

Drama "Les Miserables" de Ladj Ly a câştigat premiul Cesar pentru cel mai bun film, în cadrul unei ceremonii tensionate, marcate şi de recompensarea lui Roman Polanski, cu premiul pentru cel mai bun regizor.

Cu 12 nominalizări, "Les Miserables" era considerat marele favorit la premiile Cesar, alături de "La Belle Epoque", "Grâce a  Dieu", "Hors Normes", "J'Accuse", "Portrait de la jeune fille en feu" şi "Roubaix, une lumiere".

Nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin şi câştigător al premiului juriului la Cannes, "Les Miserables" (Mizerabilii), lungmetrajul de debut al regizorului Ladj Ly, este inspirat din revoltele anului 2005 din Paris, declanşate de moartea a doi tineri în timpul unui raid al forţelor de ordine.

Filmul spune povestea a trei membri ai brigăzii anti-delincvenţă care se confruntă - de-a lungul a 24 de ore - cu un conflict între bandele rivale de la periferia Parisul. El prezintă totodată o perspectivă provocatoare asupra sărăciei şi violenţelor de la periferia Parisului, locul în care Ladj Ly a crescut şi care i-a fost mereu inspiraţie în carieră.

"Les Miserables", care a atras atenţia preşedintelui Macron chiar în perioada revoltelor Vestelor Galbene, a fost descris de Washington Post drept "un protest pasional în numele unei întregi generaţii, al cărei viitor a fost în mare parte ignorat", în timp ce The New York Times l-a numit "un strigăt înflăcărat împotriva opresiunii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.