Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cesare Bisoni, președintele UniCredit: 'Prioritatea noastră este găsirea unui nou CEO'

tv.unimore.it
Cesare Bisoni, președinte UniCredit

Căutarea unui nou director general este în prezent principala prioritate a grupului bancar italian UniCredit, a declarat marţi preşedintele Consiliului de Administraţie, Cesare Bisoni, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Întrebat dacă este posibil ca UniCredit să preia rivalul mai mic Banca Monte dei Paschi di Siena, Cesare Bisoni a spus că boardul UniCredit nu va accepta niciodată o tranzacţie care nu este în interesul băncii şi al acţionarilor săi.

Potrivit surselor citate de Reuters, Trezoreria italiană intenţionează să îşi reducă participaţia de 64% pe care o deţine la Monte dei Paschi di Siena şi consideră UniCredit, a doua mare bancă italiană, drept un partener ideal care să preia Monte dei Paschi di Siena. Însă UniCredit condiţionează o posibilă preluare a Monte dei Paschi di Siena de îndeplinirea unor condiţii stricte şi până acum nu a semnat un acord de confidenţialitate.

"Identitatea pan-europeană a UniCredit nu este pusă sub semnul întrebării, nici rolul fundamental al operaţiunilor sale din Italia. În acest moment, prioritatea noastră este găsirea unu nou CEO", a spus Bisoni pentru cotidianul italian Il Sole 24 Ore.

Citește și: Șeful campaniei de vaccinare a anunțat cine face programările pentru persoanele cu activități esențiale - VIDEO

UniCredit este în căutarea unui nou şef, după ce, anul trecut, directorul general Jean Pierre Mustier a anunţat că va demisiona în aprilie 2021, în urma divergenţelor cu board-ul privind strategia grupului bancar italian. Anunţul a dus la scăderea semnificativă a acţiunilor, din cauza îngrijorărilor că UniCredit se va abate de la politica urmată de Mustier care a dat prioritate creşterii remuneraţiei pentru acţionari în loc de fuziuni şi achiziţii (M&A).

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat că banca ar urma să-l selecteze pe succesorul lui Mustier în februarie.

Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.