Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cetatea Devei va atrage 300.000 de turiști în 2016

cetate Deva

Finalizarea Cetăţii este o prioritate a candidatului PNL la Primăria Municipiului Deva - Petru Mărginean. Restaurarea incintei I a fortificaţiei poate dubla numărul de vizitatori ai celui mai atractiv obiectiv turistic al oraşului.

„Turismul este cea mai importantă industrie a lumii. Este prima sursă de venit a economiei, prima industrie generatoare de locuri de muncă, prima industrie care determină creşterea sectorului privat şi prima industrie care contribuie la dezvoltarea infrastructurii. Este o componentă-cheie a ceea ce străinii numesc „Revoluţia Bunăstării”, care poate genera îmbunătăţirea reală a calităţii vieţii. Deva este capitala judeţului cu cel mai ridicat potenţial turistic din Regiunea Vest, iar promovarea oraşului ca destinaţie turistică este un pas important spre bunăstarea cetăţenilor săi. Şi nu doar spre o bunăstare posibilă, ci spre bunăstarea continuă. Cetatea regală a Devei se numără printre cele mai vizitate 5 obiective turistice din judeţ. Anul trecut, a atras peste 125.000 de turişti - un număr record pentru ultimii 10 ani, iar cifra s-ar putea dubla odată cu restaurarea incintei I. Să nu uităm că, din 25 aprilie, Deva este al doilea oraş din România care beneficiază de aplicaţia Top City Card la obiective culturale – primul ghid turistic din lume disponibil pe smartphone, asociat unui city card. Iar turiştii care vizitează Cetatea Devei au la dispoziţie un ghidaj gratuit tocmai datorită acestui concept inedit cu ajutorul căruia pot afla informaţii despre toate punctele de interes ale monumentului”.

Transformarea Cetăţii într-un brand turistic al oraşului şi promovarea profesională a Devei ca destinaţie turistică au un rol esenţial în dezvoltarea economiei oraşului. Petru Mărginean şi echipa sa au soluţii concrete de dezvoltare a turismului, în care să fie implicaţi toţi actorii sociali – administraţie publică, asociaţii şi organizaţii profesionale, sociale, oameni de afaceri şi specialişti în domeniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.