Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cetăţean american, salvat de un jandarm din maşina cu care s-a răsturnat la ieşirea din Iaşi

Facebook
jandarm

Un cetăţean american a fost salvat de un jandarm băcăuan, după ce vineri s-a răsturnat cu maşina la ieşirea din municipiul Iaşi, a informat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Bacău, potrivit Agerpres.

"Un conducător auto cu cetăţenie americană, care a pierdut controlul maşinii din cauza condiţiilor meteorologice şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile la ieşirea din municipiul Iaşi, în această dimineaţă, la ora 03.00, a fost scos în siguranţă din maşină de un subofiţer din cadrul IJJ Bacău. Sergentul major Maxim George era în timpul liber şi se deplasa către municipiul Bacău, când a observat maşina răsturnată pe cupolă, cu farurile aprinse. Jandarmul a oprit imediat şi s-a îndreptat către maşina răsturnată, pentru a acorda ajutorul necesar", a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Bacău, Alexandra Dănculea.

Jandarmul a verificat să nu existe scurgeri de combustibil din autoturism şi l-a ajutat pe şofer să iasă din maşină.

"Şoferul nu a dorit îngrijiri medicale, deoarece nu suferise leziuni şi se simţea bine, dar l-a rugat pe jandarm să-l ajute pentru a-şi ridica maşina cu o platformă, întrucât el nu cunoaşte pe nimeni şi nici nu vorbeşte româneşte. Cetăţeanul american i-a relatat jandarmului că trebuie să ajungă la Bucureşti şi din cauza poleiului a părăsit calea de rulare, dar vrea să-şi continue deplasarea spre destinaţie", a adăugat purtătorul de cuvânt al IJJ Bacău.

Sergentul major Maxim George are 24 ani, este din Iaşi şi a absolvit Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi "Petru Rareş" din Fălticeni, iar din luna aprilie 2023 face parte din echipa jandarmilor băcăuani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.