Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cetăţean român, cercetat pentru trafic de migranţi, după ce a încercat să ajute 5 sirieni să treacă frontiera

Agerpres - Reuters
migranti

Un cetăţean român este cercetat pentru trafic de migranţi, după ce fost surprins de poliţiştii de frontieră din Jimbolia când încerca să ajute cinci cetăţeni sirieni să treacă fraudulos frontiera de stat, pentru a ajunge în Occident.

În urma unei informaţii primite la nivelul sectorului, marţi seara, poliţiştii de frontieră din cadrul Jimbolia au oprit pe comunicaţia DN59A un autoturism înmatriculat în România, care se îndrepta spre localitatea Cărpiniş, arată un comunicat al poliţiei de frontieră Timişoara, remis, miercuri AGERPRES.

Poliţiştii de frontieră au constatat că la volan se afla un cetăţean român care transporta cinci pasageri străini, un bărbat, două femei şi doi minori. Având în vedere că persoanele nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări, unde s-a stabilit că şoferul autoturismului este S.V., în vârstă de 32 de ani, iar pasagerii sunt cetăţeni din Siria, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 24 ani, iar minorii având 3, respectiv 16 ani.

La cercetări, cetăţenii sirieni au declarat că intenţionau să ajungă, cu ajutorul şoferului, într-un stat din vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii sirieni, respectiv pentru trafic de migranţi faţă de şoferul român.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.