Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cetăţean turc arestat preventiv, după ce a ajutat treisprezece sirieni în încercarea de a trece ilegal frontiera

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Un cetăţean turc a fost arestat preventiv, după ce a sprijinit treisprezece cetăţeni din Siria în încercarea de a trece ilegal frontiera, anunţă Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, potrivit Agerpres.

Vineri, în jurul orei 4,00, poliţiştii de frontieră au identificat pe raza localităţii Craiovăţ, din judeţul Timiş, o autoutilitară condusă de cetăţeanul turc (37 de ani). În urma controlului efectuat în compartimentul marfă al mijlocului de transport au fost descoperiţi ascunşi 13 cetăţeni străini, care nu aveau documente de identitate asupra lor.

Un echipaj medical a efectuat triajul epidemiologic al cetăţenilor străini, după care, aceştia, împreună cu şoferul turc, au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări. Cei 13 cetăţenii străini au vârste cuprinse între 9 şi 40 de ani.

Citește și: Ordin urgent al lui Marcel Vela! Se face lumină: ‘Nu are atribuții’

"În cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că şoferul turc avea rol de călăuză şi intenţiona să îi ajute pe cetăţenii străini să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei 13 de cetăţeni străini. De asemenea, cetăţeanul turc este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, în baza materialului probator administrat, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus faţă de acesta măsura arestării preventive pentru 30 de zile", mai precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.