Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cetăţeni sirieni cercetaţi penal pentru deţinere de tutun în afara antrepozitului fiscal

bani.md
tutun tigarete

Cetăţeni sirieni cercetaţi penal pentru deţinere de tutun în afara antrepozitului fiscal

Doi cetăţeni sirieni sunt cercetaţi penal după ce în autovehiculul cu care intraseră în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu, poliţiştii au depistat cantitatea de aproximativ 12 kilograme de tutun vrac mărunţit şi 2.100 de ţigarete netimbrate.

"Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Călugăreni, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Rutier, au oprit în trafic, pe DN 5, doi cetăţeni sirieni care se deplasau cu un autovehicul, spre municipiul Bucureşti, după ce au intrat în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Fiind efectuat controlul autovehiculului, au fost descoperite 11,45 kilograme de tutun vrac mărunţit şi 2.100 de ţigarete netimbrate. Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere, transport, comercializare de tutun în afara antrepozitului fiscal, faptă prevăzută de articolul 452 alineat 1, litera h din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal", se arată într-un comunicat de presă, transmis luni de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu.

Totodată, pe lângă măsura complementară a confiscării ţigaretelor netimbrate, a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de zece mii de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.